Salut i l'Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari

Imagen del artículo Salut i l'Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es vol dotar la zona d'un nou espai que millori l'atenció assistencial tant de la Primària com de la Intermèdia i l'HospitalàriaEl protocol contempla la construcció d'un nou CAP, un sociosanitari i un hospital a sobre de terrenys per concretar i cedits pel consistori

Valls i el seu àmbit territorial comptaran amb un nou parc sanitari que respondrà a les necessitats actuals i futures. Aquest inclourà Atenció Primària (CAP), Atenció Intermèdia (sociosanitari) i Atenció Hospitalària. El conseller de Salut, Manel Balcells; el director del Servei Català de la Salut, Ramon Canal; l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el president del Consell d'Administració de Gestió Pius Hospital Valls, Martí Barberà, han signat el protocol d'establiment de les bases de col·laboració institucional. La meta és aproximar els serveis públics a la ciutadania i facilitar la tasca dels professionals, potenciant els recursos disponibles per part del Pius. S'emmarca en l'aposta per la reordenació de la cartera de salut a Valls i la seva zona d'influència, materialitzat en el protocol subscrit per totes les parts el 19 de març del 2021.

Respon a una reivindicació històrica del territori i reflecteix l'interès del Govern de definir les pautes per a la construcció del parc sanitari de proximitat de manera sostenible i amb la prioritat de reforçar les condicions assistencials. El protocol és el marc de treball i consens per promoure els acords i les actuacions prèvies encaminades a assolir l'objectiu d'engegar una iniciativa fonamental per a l'estructuració sanitària de l'Alt Camp i la Conca de Barberà.

D'aquesta manera, Salut redactarà, tramitarà i aprovarà el planejament urbanístic general i derivat per al desenvolupament del parc sanitari, així com els plans funcionals necessaris previs al disseny i execució de les obres. L'Ajuntament de Valls cedirà gratuïtament el terreny al Servei Català de la Salut, que contempla engegar els serveis de Primària i Intermèdia, i aixecar el futur hospital.

El conseller de Salut, Manel Balcells, apunta que "necessitem els terrenys, quan els tinguem posarem en marxa el projecte. Posem fil a l'agulla tan aviat com sigui possible; el convertirem en realitat tan de pressa com es pugui, en una sola fase". A més, ha afirmat que "necessitem espais nous, sostenibles i adequats al present i al futur, integrant l'atenció sanitària com la preveiem i pensem. És necessari per justícia i equitat territorial".

Característiques del Parc Sanitari de Valls

L'acord fixa que el solar comptarà amb bona connexió i accessibilitat, preferiblement a peu des del nucli urbà o amb línies de transport urbà, adaptant, si cal, les existents. Ha de disposar de vials públics i restringits diferenciats per a usuaris i professionals.

A l'espera d'enllestir el Pla Funcional, que té en compte les necessitats d'atenció d'ara i les futures, la proposta d'ubicació haurà de disposar d'una superfície d'edificabilitat total superior als 29.000 m² i una superfície de sòl òptima d'entre 25.000 i 35.000 m² que permeti la construcció del nou hospital amb possible ampliació a futur.

El calendari per a la tramitació del planejament urbanístic i fins a la cessió del sòl es resoldrà tan aviat com sigui possible. El protocol signat té vigència fins a finals del 2025 i es pot prorrogar quatre anys més.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9971 {"title":"Salut i l'Ajuntament de Valls signen el conveni per a la construcció d'un parc sanitari","published_date":"2023-03-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a629e1ea-d495-4266-b315-44b1b933fc58.webp","id":"9971"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-29/9971-salut-ajuntament-valls-signen-conveni-construccio-parc-sanitari https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.