El nou Institut de Tècniques Audiovisuals i de l'Espectacle de Barcelona oferirà formació reglada en el sector per al curs 2023-2024

Imagen del artículo El nou Institut de Tècniques Audiovisuals i de l'Espectacle de Barcelona oferirà formació reglada en el sector per al curs 2023-2024

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La creació de l'Institut de Tècniques Audiovisuals i de l'Espectacle de Barcelonarespon a una necessitat en el sector d'un centre específic i especialitzat d'oferta reglada i continuar així l'aposta per la singularització dels centres d'ensenyaments postobligatoris per àmbits professionals
  2. El nou centre integrarà tots els ensenyaments professionals de les diferents disciplines que inclouen les arts escèniques com la il·luminació, el so, l'ús de la maquinària d'escenari, la imatge per a l'escena, la realització, producció, i la regidoria d'escena, així com un cicle mitjà i els batxillerats que puguin crear itineraris dins de l'àmbit
  3. El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) serà el partner del centre educatiu i proporcionarà espais, trobades pedagògiques i la possibilitat que l'alumnat assisteixi a mode de pràctiques en els espectacles que estiguin en cartellera
  4. Es volen establir sinèrgies amb referents del sector audiovisual i de l'escena com entre d'altres l'Orfeó Martinenc, Sala Razzmatazz, Barcelona Music Lab, el Gran Teatre del Liceu, la Sala Becket, el Teatre Lliure, l'Auditori, el Palau de la Música Catalana, L'Auditori, Primavera Sound, CIATRE (Associació de companyies de teatre professional de Catalunya) i ADETCA (Associació d'empreses de teatre de Catalunya), així com posar-se al servei de les 248 empreses del sector

  5. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han presentat l'Institut de Tècniques Audiovisuals i de l'Espectacle de Barcelona, què obrirà les seves portes el curs 2023-2024. En l'acte també han participat el tinent d'alcaldia de Cultura i Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, i la directora executiva del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) Mònica Campos.

    Un nou centre d'àmbit professional centrat en el sector de les arts escèniques, que a Barcelona hi és present amb 125 espais, entre teatres i sales polivalents. D'un estudi encarregat pel Consorci d'Educació a la Fundació BCN Formació Professional, se n'extreu la necessitat de crear un centre específic i especialitzat en arts escèniques que ofereixi formació reglada i concentri tota la formació del sector.

    El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha remarcat que "aquest nou institut dona resposta a una aposta per crear centres d'FP d'específics i d'oferta reglada amb una mirada d'oferta integrada. Ho estem fent a Barcelona amb l'Institut Tecnològic, l'Institut dels Aliments, l'Institut d'Esports, l'Institut Logístic, l'Institut de Tècniques d'Informació i Comunicació. Hem d'anar cap a la qualitat de les places de la formació professional orientades al mercat laboral. I aquest nou Institut respon aquesta aposta de Govern: oferta de formació professional integral, específica i especialitzada".

    La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha declarat que "incrementar el pressupost del Departament de Cultura, com estem fent, significa millorar el sistema cultural, tenir espais més ben dotats, i per tant, més llocs de feina i millor retribuïts. Els tècnics són totalment necessaris en el sector cultural. Els necessitem en totes les disciplines. I aquest Institut és fonamental per aquest objectiu. Perquè volem formar talent, i també volem que aquest talent no hagi de marxar fora a treballar, sinó que pugui quedar-se a Catalunya".

    L'institut forma part d'una nova tipologia de centres focalitzats en els ensenyaments professionalitzadors amb un disseny que aposta per una configuració d'espais flexible i polivalent, adaptats als usos, als perfils i a les edats dels usuaris a qui van dirigits per tal de fer-los atractius i inspiradors. Equipaments que aposten per espais lluminosos i transparents, amb materials naturals, propers i càlids i on la natura s'integri en ells com a part fonamental del paisatge i que funcionalment estan formats per un espai seu de l'activitat i varis espais complementaris de recolzament on compartir les sinergies amb altres operadors del mateix àmbit professional

    El programa funcional de l'institut estarà format per:


    ·una aula polivalent

    1. una aula de moviment
    2. una aula d'interpretació
    3. una aula o espai escènic
    4. una aula o laboratori de luminotècnia
    5. una aula d'informàtica
    6. una aula tècnica d'imatge i so i un laboratori de so
    7. una sala de muntatges i estudi de so
    8. un estudi d'animació i de discjòquei
    9. un laboratori d'electrònica, electrotècnia i mecànica
    10. un taller
    11. un taller de fotografia
    12. espais comuns per a l'administració, la direcció, serveis...


    Aquest centre està distribuït en diversos espais com són: la seu principal, situada en els mòduls de l'actual Escola Auditori amb 1.900 m2 de superfície, els espais cedits pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC) amb 450 m2; i finalment la sala de pràctiques principal estarà ubicada a l'Orfeó Martinenc juntament amb d'altres espais complementaris, amb un total 550 m2. En total disposarà de 2.900 m2 de superfície d'equipaments.

    El disseny i condicionament d'aquests espais anirà a càrrec del Consorci d'educació de Barcelona i tindrà un cost de 400.000 € que està finançat al 50% pel Departament d'Educació i l'Ajuntament de Barcelona.

    L'aposta per aquest tipus de centres permet la concentració del talent de docents i alumnat per treballar per a l'excel·lència, una interlocució clara amb l'empresa, una eina que clarifica l'oferta i facilita l'orientació per a l'alumne del seu horitzó formatiu i professional. A més, es concentra també tota l'oferta d'ensenyaments del sector audiovisual i de les arts escèniques i l'espectacle en viu, seguint la línia de treball d'altres àmbits professionals que ja presenten una singularització dels centres formatius, com són l'Institut Bonanova, al Parc Salut Mar; l'Institut Tecnològic de Barcelona; l'Institut de l'Esport de Barcelona, l'Institut dels Aliments de Barcelona, a Mercabarna, l'Institut de Logística de Barcelona, al Port, o l'Institut de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a l'edifici MediaTIC.


    Partenariat amb el Teatre Nacional de Catalunya i altres col·laboradors

    S'està treballant en un conveni amb el Teatre Nacional de Catalunya que preveu línies de col·laboració relacionades amb la cessió d'espais i el suport de professionals del TNC al personal docent del centre en diferents disciplines com sastreria, maquillatge, perruqueria, il·luminació, so, maquinària, imatge per a l'escena, producció, utilleria i regidoria.

    El partenariat amb el TNC generarà la possibilitat d'un intercanvi d'informació entre el teatre i el personal docent del centre perquè es pugui fer una correlació de continguts entre les matèries que s'imparteixen i els projectes artístics que es duguin a terme en cada moment al TNC. A més, l'alumnat podrà utilitzar material tècnic i tecnològic en desús de l'equipament.

    També facilitarà l'assistència de l'alumnat i professorat a assajos i trobades pedagògiques amb professionals per poder veure in situ com es desenvolupa l'activitat artística i laboral dels professionals de les arts escèniques. A més, servirà per poder acollir pràctiques d'alumnes que complementin així la formació en algunes assignatures.

    Un projecte que es vol posar al servei de referents en el sector audiovisuals i de l'escena de la ciutat per tal d'establir sinèrgies, com són entre d'altres l'Orfeó Martinenc, Sala Razzmatazz, Barcelona Music Lab, el Gran Teatre del Liceu, la Sala Becket, el Teatre Lliure, l'Auditori, el Palau de la Música Catalana, L'Auditori, el Mercat de les Flors, el Primavera Sound, CIATRE (Associació de companyies de teatre professional de Catalunya) i ADETCA (Associació d'empreses de teatre de Catalunya), i amb la resta de 248 empreses del sector.


    Oferta formativa

    L'oferta per al curs 2023-2024 de l'Institut de Tècniques Audiovisuals i de l'Espectacle de Barcelona serà 289 places i un total de 9 grups, que es duplicaran el curs següent.

    L'oferta formativa que es proposa combina els cicles que no tenen oferta a Barcelona i d'altres de recent creació, juntament amb ampliació de l'oferta de batxillerat artístic i tecnològic. S'ofereixen com a novetat tres cicles formatius artístics superiors de les arts escèniques: Luminotècnia, Sonorització per a arts escèniques i Maquinària escènica. La resta de l'oferta formativa serà:

    ·CFGM Vídeo, discjòquei i so

    ·CFGS Realització de Projectes Audiovisuals i Espectacles

    ·CFGS Producció d'audiovisuals i espectacles

    ·ESCS Tècniques d'actuació teatral

    ·Batxillerat (modalitat artístic escènic i modalitat tecnològica)


    Més endavant s'oferiran certificats de professionalitat.




"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9970 {"title":"El nou Institut de Tècniques Audiovisuals i de l'Espectacle de Barcelona oferirà formació reglada en el sector per al curs 2023-2024","published_date":"2023-03-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9e661045-e369-4f8c-b44d-1e8a2a3b6b94.webp","id":"9970"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-29/9970-nou-institut-tecniques-audiovisuals-espectacle-barcelona-oferira-formacio-reglada-sector-curs-2023-2024 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.