Conseller Elena: "El Moianès fins ara no tenia Mossos les 24 hores i això no tenia cap sentit"

Imagen del artículo Conseller Elena: El Moianès fins ara no tenia Mossos les 24 hores i això no tenia cap sentit

Estas imágenes pertenecen a govern.cat


  1. El conseller d'Interior ha visitat les obres de la futura comissaria de proximitat de Moià que entrarà en funcionament a l'estiu i donarà servei les 24 hores del dia
  2. Amb la de Moià, ja són cinc les comissaries de proximitat anunciades i que es posaran en marxa els pròxims mesos arreu del país

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras Rubio, ha visitat aquesta tarda les obres de la futura comissaria de proximitat de Moià, compartida entre Mossos d'Esquadra i la Policia Local i que donarà servei a tota la comarca del Moianès.

El conseller Joan Ignasi Elena ha destacat que "la comissaria de proximitat de Moià es troba en una comarca que fins ara no tenia Mossos les 24 hores del dia i això no tenia cap sentit". La nova comissaria està en un context de "creixement del cos dels Mossos d'Esquadra, que passaran de 17.500 a 22.000 agents amb l'objectiu de ser més a prop de la ciutadania, reduir les ràtios de seguretat de la ciutat i donar tranquil·litat a la comunitat".

Elena ha remarcat que "a la comarca tenim unes ràtios de seguretat per sota de la mitjana del país, si la mitjana nacional és de 74, ens trobem al 32". I ha afegit que "són molt bones dades, que ens han de servir d'estímul per a seguir treballant i esforçant-nos per baixar-les".

Les obres, que van començar ja fa algunes setmanes i tenen una inversió prevista de 164.148,60 €, es preveu que finalitzin al mes de juliol i, per tant, aquest mateix estiu entri en funcionament aquest nou equipament. En una visita a Moià ara fa un any, Elena ja va anunciar que hi hauria servei de Mossos d'Esquadra les 24 hores els 365 dies d'any, per tal de resoldre la mancança d'aquest servei a la comarca.

L'objectiu de les obres és reformar i ampliar la zona destinada a la Comissaria que comparteixen els Mossos d'Esquadra i la Policia Local a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Moià. Amb la reforma s'ampliarà la zona d'atenció al ciutadà, així com els vestuaris, serveis i menjador. També es crearà la nova dependència de la unitat de Seguretat Ciutadana i de Relacions amb la Comunitat.

Amb la comissaria de Moià ja són cinc les comissaries de proximitat que es posaran en marxa els pròxims mesos arreu del territori. Les altres són les comissaries de Manresa, Tarragona, Lleida i el centre de Barcelona, i se'n preveuen cinc més fins al final de la legislatura. Paral·lelament, el Departament està reforçant també les comissaries conjuntes que ja estaven operatives amb la Policia Local a Salt, Palafrugell i Banyoles.

Aquests equipaments de proximitat permetran actuar en l'àmbit preventiu i suposen una millora en eficàcia i capacitat de reacció. D'aquesta manera, el Departament d'Interior vol consolidar un nou model policial català: més proper a la ciutadania, més vinculat al territori i amb major presència al carrer.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9961 {"title":"Conseller Elena: \"El Moianès fins ara no tenia Mossos les 24 hores i això no tenia cap sentit\"","published_date":"2023-03-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/458f6aea-1760-46cf-9d18-54236f9bc535.webp","id":"9961"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-29/9961-conseller-elena-moianes-fins-tenia-mossos-24-hores-aixo-tenia-cap-sentit https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.