El Govern presenta la nova promoció de 86 habitatges de lloguer social a Sant Pere de Ribes

Imagen del artículo El Govern presenta la nova promoció de 86 habitatges de lloguer social a Sant Pere de Ribes

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La nova promoció, les obres de la qual comencen aquest estiu, està situada a la Ronda de la Masia Nova, al nucli de RoquetesEls habitatges formen part del programa de lloguer assequible del Govern, que té com a objectiu impulsar aquest 2023 la incorporació de 10.000 nous habitatges al parc de lloguer social de Catalunya a través de diferents línies d'actuació

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, acompanyat de l'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido Tinta, i la directora de l'Institut Català del Sòl, (INCASÒL), Maria Sisternas i Tusell, ha presentat avui la nova promoció de 86 habitatges de lloguer assequible que se situarà a la Ronda de la Masia Nova, al nucli de Roquetes del municipi de Sant Pere de Ribes. El pressupost de licitació de les obres és d'11,73 M€ i el termini d'execució s'estima de 24 mesos. Es preveu que les obres s'iniciïn aquest estiu.

El projecte preveu la construcció de 86 habitatges a les illes 4 i 5 en unes parcel·les cedides per l'Ajuntament a l'INCASÒL, d'acord amb el conveni signat. Aquests terrenys estan situats a la Ronda de la Masia Nova núm. 34-40 i 42-48, cantonada amb el carrer Ball de Gitanes. El projecte ha estat redactat pels l'arquitectes David Martínez Gómez i Juan Valgañón Álvarez.

Aquesta promoció forma part del programa de lloguer assequible del Govern, que té com a objectiu impulsar aquest 2023 la incorporació de 10.000 nous habitatges al parc de lloguer social de Catalunya a través de diferents línies d'actuació. Així, a més de la promoció directa que fa l'INCASÒL, que finança les promocions amb els recursos generats per les fiances de lloguer, també se'n construiran a través dels ajuts a la promoció que, en el cas del Garraf, permetran assolir uns altres 249 pisos de lloguer assequible. En global, per tant, a la comarca, el Govern impulsa 335 nous habitatges protegits.

Fernàndez ha destacat que amb projectes d'habitatge com el de Roquetes "el que fem és fer efectiu i real el dret a l'habitatge". "Hem d'assolir un parc d'habitatge de lloguer assequible suficient i això requereix d'uns quants anys d'esforços continuats i també requereix de la col·laboració de tothom. Tenim un repte al davant, el de garantir el dret a l'habitatge per a tothom, que és immens i per això hem de fer servir totes les eines al nostre abast. I aquí a Sant Pere de Ribes en tenim un bon exemple: el Govern, a través de l'Incasòl, construeix aquests 86 habitatges en un solar edit per l'Ajuntament", ha conclòs.

Dos blocs de quatre plantes

La promoció consta de 2 blocs aïllats, de planta soterrani d'aparcament, planta baixa i 4 plantes pis. Els blocs d'habitatges estan ubicats en posició de ventall i l'espai entre ells forma part de l'espai verd públic del sector.L'accés a cadascun dels blocs es produeix des de la ronda de la Masia Nova, i ambdós s'estructuren amb un nucli de comunicació, amb 2 ascensors i 2 escales que donen servei, a través d'una passera exterior, a 9 o 10 habitatges per planta segons el bloc. Tots els habitatges tenen doble façana per a afavorir la ventilació i estan dotats de terrassa, safareig i estenedor.

Un únic nucli de circulacions per edifici permet organitzar tots els habitatges al llarg d'una passera d'accés tranquil·la i assolellada, que garanteix la il·luminació i ventilació natural creuada de cadascun dels habitatges. El projecte preveu un local comercial i plantes soterrani per aparcament.

La promoció d'habitatges s'organitza en 54 pisos de 2 dormitoris i 32 de 3. Tots disposen d'un espai diàfan de sala-menjador-cuina i bany complet. Els espais interiors de l'habitatge s'articulen en diagonal, són comunicants, sense passadissos i de configuració flexible. Les habitacions, desjerarquitzades, tenen aproximadament la mateixa superfície. Els dos espais exteriors el conformen una gran terrassa i l'espai privatiu de la passarel·la d'accés a l'habitatge. Les superfícies útils dels habitatges oscil·len entre 59,99 i 62,80 m².

L'edifici s'ha dissenyat per a obtenir la Certificació d'Eficiència Energètica A, gràcies a les proteccions solars passives de les façanes, els aïllaments previstos, la previsió de producció de calefacció i aigua calenta amb un sistema d'aerotèrmia individual i el sistema de captació d'energia solar fotovoltaica per a cobrir les necessitats dels espais comuns de l'edifici. Aquesta proposta d'habitatges respon als principals objectius de sostenibilitat i estalvi energètic resolts amb l'estructura, les instal·lacions i el manteniment.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9958 {"title":"El Govern presenta la nova promoció de 86 habitatges de lloguer social a Sant Pere de Ribes","published_date":"2023-03-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/0758dacc-e760-42aa-bbdd-70de6d0102cd.webp","id":"9958"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-29/9958-govern-presenta-nova-promocio-86-habitatges-lloguer-social-sant-pere-ribes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.