L'INCASÒL urbanitzarà prop de 700.000 m2 de sòl industrial a Valls

Imagen del artículo L'INCASÒL urbanitzarà prop de 700.000 m2 de sòl industrial a Valls

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'actuarà en el sector Porta del Pla de Santa Maria i el Polígon d'actuació urbanística 13 Palau de Reig Sector 1 Fase 2 amb la creació de parcel·les de fins a 4 ha destinades a l'ús logísticAmb una inversió de 10 milions d'euros, l'actuació servirà per culminar el procés de creació de sòl on implantar activitats econòmiques i generar llocs de treball

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, el primer tinent d'alcalde de Valls, Jordi Cartanyà Benet, i de la regidora d'Actuacions Públiques, Urbanisme i Centre Històric, Sònia Roca i Domingo, acompanyats del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, i la directora de l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) Maria Sisternas i Tusell, han visitat avui els terrenys que s'urbanitzaran a la capital de l'Alt Camp per consolidar el sector d'activitat econòmica del nord-est del municipi. La urbanització implicarà 683.213 m2 de sòl industrial i es farà en dos sectors nous: Porta del Pla de Santa Maria i el Polígon d'actuació urbanística (PAU) 13 Palau de Reig Sector 1 Fase 2. L'actuació servirà per culminar el procés de creació de sòl on implantar activitats econòmiques i generar llocs de treball.

L'INCASÒL serà l'ens encarregat de la urbanització d'aquest nou sòl industrial. L'actuació preveu un 30% de sòl públic destinat a equipaments, vialitat i zones verdes. La inversió destinada a aquesta urbanització serà d'uns 10 milions d'euros.

El conseller Fernàndez ha destacat que amb aquest nou sector "desenvoluparem activitats econòmiques per tenir més benestar i ser més competitius. A través de l'INCASÒL continuem desenvolupant aquest polígon per continuar ubicant activitat industrial i logística amb parcel·les". Fernàndez ha detallat que al 2026 "podrem tenir totalment finalitzada aquesta urbanització i estarem en disposició que es comencin a instal·lar activitats. Això no vol dir que abans no comencem a tenir contactes per tal que, un cop feta la intervenció, puguem tenir les activitats instal·lades al més aviat possible".

El conseller també ha avançat que amb l'Ajuntament de Valls "estem ultimant un conveni per poder donar resposta a les necessitats d'habitatge assequible per a la ciutadania. Això forma part del programa del Govern per obtenir un parc de lloguer social suficient. Enguany impulsem 10.000 nous habitatges i n'haurem d'impulsar any rere any de manera continuada i de la mà de tots els agents que hi participen, en aquest cas de l'Ajuntament de Valls, per fer real i factible el dret a l'habitatge".

Porta del Pla de Santa Maria

Porta del Pla de Santa Maria és un sector de sòl urbanitzable no delimitat al nord-est del municipi, a l'est del sector Palau de Reig de Dalt, ja desenvolupat. Té una superfície de 585.913 m2, de la qual un 8% és propietat de l'INCASÒL. Un cop urbanitzat, el sector comptarà amb 410.135 m2 de sòl privat i 73.473 m2 de zones verdes.

El sector es desenvoluparà en dues fases. La primera, a l'est del sector Palau Reig de Dalt, aportarà parcel·les molt grans, d'aproximadament unes quatre hectàrees, destinades a l'activitat econòmica d'ús logístic, el tipus de parcel·la amb més demanda a la zona. A més, són parcel·les molt ben situades, ja que tenen una façana aparador a la carretera C-37.

En una segona fase es desenvoluparà la part del sector entre Palau de Reig de Dalt i PAU-13 Palau de Reig S1 F2, delimitada pel passeig del Mas de la Perla i el carrer Artesans. En aquesta àrea es desenvoluparan parcel·les d'entre una i quatre hectàrees que es preveu que acabin de consolidar el sòl industrial entre els dos sectors ja desenvolupats.

PAU-13 Palau de Reig Sector 1 Fase 2

El PAU-13 Palau de Reig S1 F2 compren la fase no desenvolupada del sector de sòl d'activitat econòmica Palau de Reig promogut pel mateix INCASÒL. Se situa al sud del sector Porta de Santa Maria i al nord-est de Palau de Reig.

Té una superfície de 97.300 m2, propietat de l'INCASÒL, excepte aquelles zones qualificades de sistemes, que són de l'Ajuntament. Un cop acabada la urbanització, el sector tindrà 86.295 m2 de sòl per a indústria aïllada, i 5.158 m2 de zones verdes. En aquest polígon també es plantegen parcel·les de mida gran i molt gran destinades també a l'ús logístic.

36 habitatges i un centre cívic

Pel que fa al conveni d'habitatge, amb l'objectiu d'assolir la solidaritat urbana, revitalitzar el centre històric, i donar resposta a una demanda forta d'habitatge al municipi, l'INCASÒL, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Valls treballen conjuntament amb el consistori per construir dues promocions d'habitatge al municipi amb la previsió de disposar de 36 habitatges amb protecció oficial, així com també un local destinat a centre cívic.

L'INCASÒL serà l'organisme encarregar de construir aquestes noves promocions i l'Agencia de l'Habitatge de Catalunya definirà, conjuntament amb l'Ajuntament de Valls, els criteris d'adjudicació dels habitatges, que seran adjudicats en règim de lloguer. Es preveurà una reserva mínima, en primera adjudicació, del 25% del total dels habitatges destinada a joves menors de 35 anys.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9994 {"title":"L'INCASÒL urbanitzarà prop de 700.000 m2 de sòl industrial a Valls","published_date":"2023-03-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/73a7d61c-ff72-4976-9013-7ac1f3c530dd.webp","id":"9994"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-28/9994-incasol-urbanitzara-prop-700-000-m2-sol-industrial-valls https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.