Teresa Jordà: "Estem compromesos en accelerar la modernització de la xarxa de la Comunitat de Regants de Tremp"

Imagen del artículo Teresa Jordà: Estem compromesos en accelerar la modernització de la xarxa de la Comunitat de Regants de Tremp

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera ha explicat que, a través d'Infraestructures.cat, es posa a disposició de la comunitat una enginyeria que els acompanyarà en el procés de sumar adhesions amb l'objectiu de facilitar que s'avanci per fer-lo realitat.

La consellera del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha manifestat que fer realitat el reg de Tremp és una "prioritat" pel Govern. "Estem compromesos en accelerar la modernització de la xarxa de la Comunitat de Regants de Tremp", ha dit la consellera després de reunir-se amb els representants de la comunitat a l'Ajuntament de Tremp.

Jordà ha informat que durant la torbada se'ls ha explicat que, a través d'Infraestructures.cat, es posa a la seva disposició una enginyeria que acompanyarà a la comunitat de regants en el procés de sumar adhesions amb l'objectiu de facilitar que s'avanci el més ràpid possible en fer realitat el reg.

El Departament estima que durant el 2023 es treballarà en el plantejament tècnic del projecte. I, una vegada estigui definides les adhesions, es reprogramarà el calendari del projecte per executar-lo i fer-lo realitat.

La consellera Jordà ha apuntat també que des del Departament s'assumirà el 70% de la inversió del reg de Tremp, que suposem uns 56 milions d'aquesta infraestructura valorada en 80 milions d'euros. Del 30% que han d'assumir els regants, una part es pagarà al moment de l'adhesió (3.000 euros/hectàrea) i una altra part (1.000 euros /hectàrea) la podran pagarà via consum de l'aigua a llarg termini.

"Hi ha un deute històric respecte a aquesta infraestructura que és clau pel sector primari del Pallars i, per això, avui ens hem reunit amb la comunitat de regants, per segona vegada aquest any, amb l'únic objectiu d'accelerar la seva construcció", ha conclòs la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9988 {"title":"Teresa Jordà: \"Estem compromesos en accelerar la modernització de la xarxa de la Comunitat de Regants de Tremp\"","published_date":"2023-03-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/1a82290c-70d0-4803-ae56-314e75ad2f25.webp","id":"9988"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-28/9988-teresa-jorda-compromesos-accelerar-modernitzacio-xarxa-comunitat-regants-tremp https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.