Comunicat del president de la Generalitat

28 de març de 2023

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, celebra la tornada de la consellera Clara Ponsatí a Catalunya després de patir cinc anys d'exili forçat i injust pel seu compromís amb l'1 d'octubre i la independència del país. El seu retorn, que malauradament no és en plena llibertat, fa evident un cop més que la repressió contra l'independentisme continua i se segueix laminant la qualitat del sistema democràtic.

En la seva causa contra l'independentisme, el Tribunal Suprem, i en concret el jutge Llarena, evidencien sistemàticament la manca de respecte cap als principis democràtics bàsics, com es demostra amb aquesta ordre de detenció. Una detenció que vulnera, a més, els seus drets com a europarlamentària i posa de manifest que l'estat espanyol no respecta la seva immunitat.

En aquest sentit, el president vol tornar a deixar clar que posar les urnes no és ni serà mai delicte i espera que Clara Ponsatí quedi en llibertat de manera immediata. La seva detenció és una evidència més que estem lluny de resoldre el conflicte polític amb l'estat i que cal que totes les parts redoblin els esforços per tal de construir una solució política que posi fi a la repressió i que permeti a la ciutadania de Catalunya decidir en llibertat el futur polític del país.

Avui i sempre, des del Govern de la Generalitat seguirem lluitant contra la repressió, per la democràcia, i pels drets i les llibertats. Seguirem treballant per la independència del nostre país, aquí i arreu, per l'amnistia, i pel retorn en llibertat de tots els represaliats i represaliades.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9986 {"title":"Comunicat del president de la Generalitat","published_date":"2023-03-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9986"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-28/9986-comunicat-president-generalitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.