El Govern aprova diversos decrets relacionats amb les eleccions al Consell General d'Aran i als Consells Comarcals

Imagen del artículo El Govern aprova diversos decrets relacionats amb les eleccions al Consell General d'Aran i als Consells Comarcals

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

També ha donat llum verda al decret de convocatòria de les entitats municipals descentralitzades

El Govern ha aprovat avui diversos decrets relacionats amb la celebració de les eleccions al Consell General d'Aran, als Consells Comarcals i a les entitats municipals descentralitzades, que tindran lloc el 28 de maig.

Eleccions a l'Aran

En primer lloc, el Govern ha aprovat el decret de convocatòria d'eleccions al Consell General d'Aran, que se celebraran el 28 de maig, coincidint amb les eleccions municipals. El nombre de consellers o conselleres que s'escolliran per cada terçó és el següent: Pujòlo, dos membres; Arties e Garòs, dos membres; Castièro, quatre membres; Marcatosa i Lairissa, un membre cadascun i Quate Lòcs, tres membres.

El Conselh Generau d'Aran es constitueix en sessió pública a la seva seu el primer dia laborable després dels quinze dies naturals següents a l'endemà de l'acte de proclamació dels membres electes.

Posteriorment a la publicació de la convocatòria d'eleccions, és procedent aprovar les normes complementàries que han de regir aquest procés electoral. En aquest sentit, l'Executiu ha donat llum verd al decret que les estableix. Aquest decret regula aspectes com el cens electoral, que serà aquell que s'hagi tancat l'1 de febrer d'enguany o els representants de les formacions polítiques, que han de ser designats per escrit davant la Junta Electoral Provincial de Lleida.

A més, el Govern ha aprovat el decret que regula les subvencions i el control de la comptabilitat electoral en les eleccions al Consell General d'Aran. En aquest sentit, és l'Administració de la Generalitat qui subvenciona les despeses ocasionades als partits polítics, federacions, coalicions o agrupacions d'electors amb motiu d'aquests comicis, d'acord amb les regles següents:

291,84 euros per cada conseller electe;

0,58 euros per vot aconseguit per cada formació política en les circumscripcions electorals on com a mínim un membre hagi estat proclamat conseller;

0,23 euros per cada elector d'una circumscripció electoral on la formació política hagi aconseguit un conseller electe, per les despeses originades per la tramesa directa i personal als electors dels sobres i les paperetes electorals, o de propaganda i publicitat electoral, sempre que la formació política hagi presentat llistes en totes les circumscripcions del territori d'Aran.

Eleccions als consells Comarcals

En segon lloc, el Govern ha aprovat el decret que estableix les disposicions complementàries que han de regir el procés de designació dels membres dels consells comarcals d'aquest any, amb la finalitat de facilitar-ne el desenvolupament i regular-ne les característiques especials. Un cop constituïts tots els ajuntaments de la comarca, la junta electoral competent ha d'elegir els membres dels consells comarcals corresponents a la seva circumscripció.

El nombre de membres que s'han d'elegir en cada consell comarcal segons l'última xifra de població de cada municipi oficialment aprovada és el següent: Alt Camp, 19 membres; Alt Empordà, 33 membres; Alt Penedès, 33 membres; Alt Urgell, 19 membres; Alta Ribagorça, 19 membres; Anoia, 33 membres; Bages, 33 membres; Baix Camp, 33 membres; Baix Ebre, 25 membres; Baix Empordà, 33 membres; Baix Llobregat, 39 membres; Baix Penedès, 33 membres; Berguedà, 19 membres; Cerdanya, 19 membres; Conca de Barberà, 19 membres; Garraf, 33 membres; Garrigues, 19 membres; Garrotxa, 25 membres; Gironès, 33 membres; Maresme, 33 membres; Moianès, 19 membres; Montsià, 25 membres; Noguera, 19 membres; Osona, 33 membres; Pallars Jussà, 19 membres; Pallars Sobirà, 19 membres; Pla d'Urgell, 19 membres; Pla de l'Estany, 19 membres; Priorat, 19 membres; Ribera d'Ebre, 19 membres; Ripollès, 19 membres; Segarra, 19 membres; Segrià, 33 membres; Selva, 33 membres; Solsonès, 19 membres; Tarragonès, 33 membres; Terra Alta, 19 membres; Urgell, 19 membres; Vallès Occidental, 39 membres; Vallès Oriental, 33 membres.

Eleccions a les entitats municipals descentralitzades

Per últim, el Consell Executiu ha aprovat el decret pel qual es convoquen les eleccions a la presidència de les entitats municipals descentralitzades de Catalunya de 2023. En aquest cas, el president o presidenta de l'entitat municipal descentralitzada és escollit directament pels veïns de l'entitat a través del sistema majoritari. Caldrà presentar candidatures pels diferents partits, federacions, coalicions o agrupacions d'electors i cadascuna ha d'incloure un candidat suplent.

Pel que fa als membres de la junta de veïns, els vocals es designaran segons els resultats de les eleccions per l'ajuntament corresponent de l'entitat municipal descentralitzada i serà la junta electoral de zona que ha de determinar, d'acord amb el que disposa la legislació electoral, el nombre de vocals que correspon a cada partit, federació, coalició o agrupació. Un cop realitzat això, els representants de cada candidatura han de designar entre els electors de cada entitat els que han de ser vocals.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10003 {"title":"El Govern aprova diversos decrets relacionats amb les eleccions al Consell General d'Aran i als Consells Comarcals","published_date":"2023-03-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b1373938-51a6-49e4-bd02-716e3f5cbc21.webp","id":"10003"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-28/10003-govern-aprova-diversos-decrets-relacionats-eleccions-consell-general-aran-als-consells-comarcals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.