El Departament de la Presidència i l'Institut Català de les Dones presenten la biografia de Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer

Imagen del artículo El Departament de la Presidència i l'Institut Català de les Dones presenten la biografia de Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

En el llindar. Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer, és un acostament a la biografia i l'obra de la fotògrafa, nascuda a Barcelona el 1902

El Departament de la Presidència, a través de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP) i l'Institut Català de les Dones, acaba d'editar En el llindar. Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer, un acostament a la biografia i l'obra de la fotògrafa, nascuda a Barcelona el 1902, escrita per Isabel Segura Soriano.

Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer(Barcelona, 1902-1992), fotògrafa de vocació, va dedicar la seva vida a la creació i a l'experimentació d'imatges. Es va iniciar a la fotografia a la dècada dels anys vint del segle passat i, durant seixanta anys, va construir una crònica gràfica de les dues poblacions on va residir, Cambrils i Barcelona.

A la dècada dels anys cinquanta, va formar part del Grup Femení de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya, amb el qual va preparar la primera exposició de dones fotògrafes de l'Estat i en les dècades següents va continuar la seva obra de creació, fins que la pèrdua progressiva de visió la va allunyar de la pràctica fotogràfica.

Al llarg de la seva vida, Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer va produir un important fons fotogràfic de més de 22.000 imatges i múltiples còpies i tiratges. Tot aquest material va ser conservat per la família i els hereus a la casa familiar del barri antic de Cambrils i forma part de l'Arxiu Vidal i Barraquer, que juntament amb els fons de la família Vidal de Cambrils va ingressar el 2018 a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

L'autora

Isabel Segura Soriano és historiadora i s'ha especialitzat en la recuperació de la memòria històrica de les dones i dels espais que van crear. Apassionada de les ciutats, també ha escrit sobre història urbana.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10023 {"title":"El Departament de la Presidència i l'Institut Català de les Dones presenten la biografia de Montserrat Vidal-Barraquer i Flaquer","published_date":"2023-03-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4982376e-2e5c-4722-a65a-48604ddd42e4.webp","id":"10023"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-27/10023-departament-presidencia-institut-catala-dones-presenten-biografia-montserrat-vidal-barraquer-flaquer https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.