Ubasart apel·la a institucions i operadors jurídics perquè protegeixin la víctima de violència masclista en tot el procés judicial

Imagen del artículo Ubasart apel·la a institucions i operadors jurídics perquè protegeixin la víctima de violència masclista en tot el procés judicial

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera de Justícia, Drets i Memòria inaugura el primer Congrés de Justícia Feminista i Llibertat Sexual

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, assegura que "tant les institucions com els operadors jurídics tenen el repte d'atendre i protegir la víctima i les seves necessitats al llarg de tot el procés judicial". Així s'ha expressat Ubasart en la inauguració del primer Congrés de Justícia Feminista i Llibertat Sexual, organitzat per l'Observatori de la Justícia en Violència Masclista, que se celebra al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Segons Ubasart "avançar cap a una justícia feminista comporta una feina ingent i urgent de millores estructurals, que només són possibles amb la col·laboració de tothom", en clara al·lusió a totes les entitats i institucions que representen la societat. "Aquest mandat és vàlid per a totes les víctimes, però ho és especialment per a aquelles que han patit violència masclista", ha remarcat la consellera, qui ha assegurat que "el pas de les supervivents pels jutjats ha de ser eficaç, digne i no revictimitzador".

Una justícia feminista

Per a la titular de Justícia, Drets i Memòria la "justícia ha de ser feminista, però no només per sentit comú, sinó també per mandat constitucional". És per això que "cal remoure les condicions de desigualtat naturalitzades i invisibilitzades", precisament pel fet que "el principi d'igualtat consisteix també a tractar de manera diferent situacions diverses".

Ubasart ha assegurat que el Govern de la Generalitat treballa amb aquests objectius i ho ha exemplificat amb "els protocols organitzatius, els recorreguts interns i l'adequació d'espais judicials que, en col·laboració amb el poder judicial, han de vetllar perquè víctimes i detinguts no coincideixin en cap moment de la seva estada a l'edifici".

Pla d'atenció a la víctima de violència masclista

La consellera també ha recordat que el Departament de Justícia, Drets i Memòria ha presentat darrerament el Pla d'atenció a la víctima de violència masclista en seu judicial. En aquest Pla s'invertiran 350.000 € en dos anys, amb l'objectiu que totes les seus judicials de Catalunya disposin d'un espai d'atenció a la víctima digne i adequat. "La perspectiva de gènere no és ni un luxe ni un complement, sinó un eix central de la política pública", ha conclòs Gemma Ubasart.

Primer Congrés de Justícia Feminista i Llibertat Sexual

El primer Congrés de Justícia Feminista i Llibertat sexual, organitzat per l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista, acull tot el dia d'avui diverses ponències i taules rodones en què s'aborden temes com ara la prova en els procediments judicials per violència sexual; la victimització de les dones supervivents de violència sexual en els processos judicials, o els nens i nenes víctimes de violència sexual: el model Barnahus.

Per a la directora del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Encarna Bodelón, aquest congrés mostra "el compromís del Departament de Justícia, Drets i Memòria amb les dones, nenes i nens que són víctimes de la violència sexual, sobretot per millorar i garantir els drets de les dones que denuncien una agressió sexual".

Segons Bodelón, el congrés "vol col·laborar a eliminar la revictimització de les dones que denuncien la violència sexual, millorar l'atenció a la immensa majoria de criatures que són agredides sexualment i donar elements als professionals jurídics per qualificar la seva feina."

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10022 {"title":"Ubasart apel·la a institucions i operadors jurídics perquè protegeixin la víctima de violència masclista en tot el procés judicial","published_date":"2023-03-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/38bc2833-c93b-4c1f-a0da-5774a410d33f.webp","id":"10022"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-27/10022-ubasart-apel-la-institucions-operadors-juridics-perque-protegeixin-victima-violencia-masclista-proces-judicial https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.