La consellera Vilagrà lliura el premi 'Participa a l'Escola' a un projecte que proposa trencar els estereotips de gènere amb accions formatives

Imagen del artículo La consellera Vilagrà lliura el premi 'Participa a l'Escola' a un projecte que proposa trencar els estereotips de gènere amb accions formatives

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Escola Pia Sant Antoni de Barcelona, amb el "Punt lila a Primària", ha rebut aquest guardó, que reconeix experiències de participació de l'alumnat als centres educatius

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha lliurat el Premi Participa a l'Escola 2022 als nens i nenes de l'Escola Pia Sant Antoni de Barcelona, pel projecte "Punt lila a Primària". La iniciativa, impulsada per l'alumnat del centre, busca trencar amb els estereotips de gènere a través d'accions formatives i participatives i, alhora, és un espai de trobada on els joves poden debatre sobre situacions de discriminació en les quals es puguin trobar.

La consellera ha felicitat les noies i els nois pel projecte i per "intentar millorar la vida de les persones". "Com ha dit un company vostre, el feminisme no és només per a les noies, és per a tothom", ha remarcat, "perquè una societat més igualitària i més equitativa és objectivament bona per a tothom". En aquest sentit, ha recordat que "com a Govern, la transformació feminista és un dels temes més importants que tenim sobre la taula".

La titular de la Presidència ha animat l'alumnat a implicar-s'hi encara més i a continuar treballant en aquesta línia, "perquè aquest projecte de ben segur pot liderar la transformació feminista a les escoles".

El "Punt lila a Primària" de l'Escola Pia Sant Antoni és un espai de trobada on els joves creen debats per trencar amb els estereotips de gènere i demanen consell als companys i companyes sobre situacions de discriminació en les quals es puguin trobar. Expliquen que és un espai segur i de confiança on aprenen coses noves, però també un espai on teixir vincles i gestar projectes per revertir la situació que pateixen les joves en l'actualitat. Es pot resumir la seva tasca amb les seves paraules de crida a l'acció: "Si no sou vosaltres, qui? Si no és ara, quan? Si no és aquí, on?".

L'Escola Pia Sant Antoni és una de les guanyadores de l'edició 2022 del Premi Participa a l'Escola en la modalitat de centres ubicats en poblacions de més de 20.000 habitants. Aquest guardó, dotat amb 8.000 euros, s'atorga a escoles i instituts que, durant el curs, han dut a terme experiències de participació en què l'alumnat s'hagi involucrat en la vida del centre.

El premi Participa a l'Escola el concedeix la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques del Departament de la Presidència. Té com a objectius reconèixer i encoratjar les escoles que, més enllà de la seva tasca educativa i formativa, treballen per fomentar els valors de la democràcia entre els més joves.

La primera edició del premi Participa a l'Escola va tenir lloc l'any 2009, i des de llavors s'han valorat més de 300 projectes de centres de primària i secundària. L'edició d'enguany ha reconegut quatre centres. En la modalitat de municipis fins a 20.000 habitants, han rebut el premi l'Escola Castellterçol, amb el projecte "Educant en democràcia", i l'Escola Jaume Millet, de Soses, pel projecte de la "Setmana de la sostenibilitat". En la categoria de municipis de més de 20.000 habitants, a més de l'Escola Pia Sant Antoni, també ha rebut el premi l'Associació Plançó de Lleida, amb el "Projecte TEA accessible".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9829 {"title":"La consellera Vilagrà lliura el premi 'Participa a l'Escola' a un projecte que proposa trencar els estereotips de gènere amb accions formatives","published_date":"2023-03-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/e0f9865a-dd59-4e7a-a6c3-f110a3430247.webp","id":"9829"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-23/9829-consellera-vilagra-lliura-premi-participa-escola-projecte-proposa-trencar-estereotips-genere-accions-formatives https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.