President Aragonès: "Si Catalunya és un país transformador i pròsper és en bona part gràcies al nostre sector agroalimentari"

Imagen del artículo President Aragonès: Si Catalunya és un país transformador i pròsper és en bona part gràcies al nostre sector agroalimentari

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El cap de l'Executiu ha inaugurat aquest matí la I Cimera Internacional Agroalimentària, on ha reivindicat que el progrés del sector es faci en termes de "preservació del territori i el medi ambient", de "proximitat i d'equitat"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha reivindicat aquest matí el paper el "paper determinant" del sector agroalimentari en l'economia del país. "Si avui Catalunya és un país transformador, proper i amb bona qualitat de vida, és fonamentalment gràcies al potencial i al dinamisme de la seva economia, especialment del nostre sector agroalimentari". Un fet, ha remarcat, que "ha de despertar tot l'orgull del sector" i "la nostra autoestima".

Durant la inauguració, a Barcelona, de la I Cimera Internacional Agroalimentària, el cap de l'Executiu ha assenyalat que estem parlant d'un sector productiu "capdavanter a Catalunya", que representa "el primer clúster agroalimentari d'Europa" i que s'ha erigit com un dels "principals motors de l'economia catalana".

En relació als reptes que té per davant el sector, el president ha insistit en la idea que aquest progrés vagi associat a la "preservació del territori i del medi ambient" i de "fer arribar les transformacions, les oportunitats i el benestar arreu i a tothom. "Que parli en termes de bioeconomia circular, de proximitat i d'arrelament al territori, de justícia i d'equitat, de salut i benestar de les persones", ha destacat el president, tal i com es recull al Pla Estratègic de l'Alimentació de Catalunya.

Aragonès ha destacat l'oportunitat que la cimera que acull Barcelona "impulsi el sector agroalimentari" i ho faci amb "ganes de pensar en gran i sumar esforços cap a un futur compartir", on el sector contribueixi de "forma determinant" a "generar més oportunitatsi més benestar per a tothom".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9823 {"title":"President Aragonès: \"Si Catalunya és un país transformador i pròsper és en bona part gràcies al nostre sector agroalimentari\"","published_date":"2023-03-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/a4519a86-fc8a-40ee-ab2e-a4c3f9b15be1.webp","id":"9823"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-23/9823-president-aragones-catalunya-pais-transformador-prosper-bona-part-gracies-sector-agroalimentari https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.