Jornades formatives comarcals per l'impuls de la Formació Professional

Imagen del artículo Jornades formatives comarcals per l'impuls de la Formació Professional

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Més d'un centenar d'assistents a la primera jornada adreçada als orientadors dels centres educatius i tècnics de joventut i ocupació, en el marc de la Taula d'Impuls de l'FP.També s'han programat un seguit de xerrades a cada comarca adreçades a tutors de 3r i 4t d'ESO

El mes de març de l'any 2022 es va crear la Taula d'Impuls de la Formació Professional a les comarques gironines per donar resposta al primer dels Objectius Generalitat Girona, que és impulsar una formació professional diversificada i equilibrada territorialment. Per tal d'assolir aquesta fita una de les claus és l'orientació que reben els i les joves, i amb aquesta idea s'han organitzat un seguit de jornades adreçades als diversos actors en aquest àmbit que ofereixen una visió global de l'orientació acadèmica i professional.

La primera jornada que va obrir la directora dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda, Raquel Robert, i va cloure el director dels Serveis Territorials d'Educació, Adam Manyé, s'adreçava al personal orientador dels centres educatius i els professionals de joventut i ocupació de la vegueria i va comptar amb un total de 120 assistents. La formació va anar a càrrec de diversos professionals del departament d'Educació, d'Igualtat i Feminismes, del Servei d'Ocupació de Catalunya i de Joventut. La jornada es va cloure amb el treball dels diferents assistents agrupats per comarques, per fomentar i identificar potencialitats de cada una.

Posteriorment, conscients que la necessitat d'orientació va més enllà dels professionals dedicats exclusivament a aquesta tasca, s'han programat un seguit de xerrades a nivell comarcal destinades a tutors de 3r i 4t d'ESO i d'altres professionals interessats dels serveis d'ocupació i joventut de la zona. La finalitat és poder apropar els elements claus a nivell d'orientació als tutors dels centres per tal que puguin aplicar-ho en el seu dia a dia.

Aquestes xerrades comarcals es clouran amb aportacions del sector empresarial i d'experiències personals de l´alumnat.

Per altra banda, en el marc de la fira Expojove, que se celebrarà del 29 al 31 de març a la ciutat de Girona, s'han programat diàriament les xerrades "Desesteoreotipa't!" adreçades a l'alumnat que visiti la fira. Per conèixer la realitat dels oficis d'ara i sempre diverses persones presentaran el seu itinerari formatiu i explicaran la realitat de la seva professió.

Finalment, per tancar el primer cicle d'actuacions de la Taula d'Impuls, es faran un seguit de trobades entre centres educatius, joventut, ocupació i els gremis professionals d'una mateixa família professional per compartir les necessitats a fi de poder treballar conjuntament per millorar i adaptar l'oferta formativa a les necessitats del teixit productiu.

Totes aquestes actuacions són fruit del treball transversal dels diferents Serveis Territorials del Govern de la Generalitat a Girona, juntament amb els agents econòmics i socials del territori.

Les properes jornades són les següents:

Comarca

Data

Lloc

Alt Empordà

22 de març

Fira dels Oficis

Pla de l'Estany

23 de març

Institut Brugulat

Baix Empordà

28 de març

Institut Sant Feliu de Guíxols

Selva

28 de març

Institut Serrallarga

Gironès

29 de març

Expojove

Ripollès

29 de març

Institut Abat Oliba

Garrotxa

30 de març

Institut Bosc de la Coma


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9788 {"title":"Jornades formatives comarcals per l'impuls de la Formació Professional","published_date":"2023-03-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b8569da3-5f31-4822-a62c-5d7ee657ab93.webp","id":"9788"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-21/9788-jornades-formatives-comarcals-impuls-formacio-professional https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.