Conseller Elena: "Amb la nova app de Mossos ens refermem com a policia integral per terra, mar i aire i ara també a la xarxa"

Imagen del artículo Conseller Elena: Amb la nova app de Mossos ens refermem com a policia integral per terra, mar i aire i ara també a la xarxa

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La nova app dels Mossos d'Esquadra permetrà demanar cita prèvia, accedir al WhatsApp de violències masclistes, localitzar la comissaria més propera o consultar el servei d'objectes recuperats en el marc de dispositius d'investigació, entre d'altres

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha presidit avui l'acte de presentació de la nova App de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, que forma part del procés de canvi tecnològic que afronten el cos com a policia moderna i tecnològica. L'aplicació, que ja es pot descarregar gratuïtament tant en Android com en iOS, permet alguns serveis com ara demanar cita prèvia amb els Mossos, accedir a un canal de WhatsApp d'atenció a les violències masclistes o localitzar la comissaria més propera.

El conseller Elena ha subratllat que "és un dia molt important pels Mossos d'Esquadra perquè l'app apropa el cos al seu ADN que és la proximitat i la tecnologia el dota d'instruments per donar un millor servei als ciutadans". Elena ha destacat que "amb l'app, el cos de Mossos d'Esquadra es referma com a policia integral de Catalunya: terra, mar i aire i ara també al ciberespai". El titular d'Interior ha posat en valor que "Mossos és la pedra angular del sistema de seguretat del país i com a tal agafa i recull el repte tecnològic com una prioritat".

Per la seva banda, el comissari en cap, Eduard Sallent, ha remarcat la importància de l'app com a exemple de la transformació digital del cos "no només en l'estructura sinó també en com es relaciona amb la ciutadania i les institucions". En aquesta línia, Sallent ha assegurat que "aquesta app és un instrument que ens permet relacionar-nos amb la gent d'una manera més directa, més accessible perquè la proximitat és, sense dubte, l'essència del cos".

L'acte ha començat amb un debat sobre tecnologia i seguretat entre, el director general de la Policia, Pere Ferrer, la portaveu dels Mossos d'Esquadra, Montserrat Escudé, i l'enginyer informàtic especialitzat en Intel·ligència Articial (IA) Josep Maria Ganyet. Durant el debat, Ferrer ha destacat que "la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra no pot quedar enrere davant d'aquest món tecnològic en què vivim i hem de treballar per millorar la feina policial amb tots els recursos a l'abast com és aquesta App".En aquest sentit, el director ha explicat que l'App ajudarà a millorar la percepció de seguretat ja que en el nou model de transformació tecnològica del cos la proximitat virtual tindrà molta rellevància. "Estem apostant per la tecnologia en un moment de creixement del cos", ha afegit.

Ferrer ha dit que "en aquesta primera fase ens hem centrat en l'àmbit preventiu, però davant el nou desplegament funcional també ens adrecem a les persones que vulguin accedir al cos que podran tenir sistemes d'alertes de cara a noves promocions.

Per la seva banda, la portaveu Escudé ha posat en valor que "qualsevol acció com aquesta que neix amb la voluntat de transformació tecnològica i de proximitat és clau sobretot en el marc de les violències masclistes i sexuals: tenim ciberviolència, violència digital, violències sexuals a la xarxa i, per tant, hem de promoure espais virtuals cap a la policia".

Finalment, Josep Maria Ganyet, ha celebrat que "els cossos de seguretat ens protegeixin allà on passem més hores i on estan passant les coses"."És important la transparència basada en la confidencialitat de les dades personals perquè això no va del big data sinó de dades justes, les que es necessiten per protegir-nos", ha dit.

Un canal directe digital amb els Mossos

La nova APP de Mossos està disponible a partir d'avui en els markets dels sistemes operatius Android (Play Store) i iOS (App Store) i la seva descàrrega és gratuïta. Un cop descarregada, l'usuari o usuària ja disposarà en ell seu mòbil o tauleta un accés directe als Mossos amb qui podrà interactuar directament. L'aplicació porta incorporat el número d'emergències 112 per a trucades en casos d'urgències per tal de facilitar a l'usuari o usuària la seva activació des de l'APP ja que aquesta no substituirà en cap cas el telèfon 112.

Entre els serveis que ofereixen la nova App destaca la localització de la comissaria que la persona té més a prop. L'usuari o usuària també podrà demanar cita prèvia i accedir al WhatsApp de Violència Masclista, un servei d'informació i orientació per donar suport a les dones i al seu entorn proper que demanen informació sobre situacions relacionades en aquest àmbit. També es podrà accedir a totes les bústies de correu que té el Cos per tal que l'usuari o usuària pugui comunicar-se en les següents temàtiques: violència masclista, odi i discriminació, terrorisme i internet segura.

L'App inclou un apartat d'objectes recuperats en dispositius policials d'investigació. La ciutadania pot revisar els objectes que s'inclouen i reclamar mitjançant un formulari en cas de reconèixer algun dels objectes sostrets. Finalment, també existeix un apartat de suggeriments, agraïments i queixes, un espai on l'usuari pot omplir el formulari i enviar-lo expressant una informació respecte els serveis i actuacions oferts per la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra

En relació a la informació d'interès que inclou l'APP destaquen els consells de seguretat, la bústia confidencial que permet informar sobre delictes d'odi i discriminació i l'alerta antiterrorista on s'inclou la informació relativa a com actuar en cas d'atemptat, la bústia de contacte per proporcionar informació a la policia en aquest àmbit i quins són els nivells d'alerta d'amenaça terrorista.

Avisos de seguretat pública que siguin excepcionals

La nova aplicació inclou un sistema d'avisos a la ciutadania amb missatges que es podran configurar segons avisos de seguretat, falsos rumors i estafes, consells de seguretat i accés al cos. Pel que fa a les notificacions relacionades amb incidents de seguretat, s'inclouran els que siguin excepcionals i d'un abast extraordinari com ara atemptats, manifestacions amb incidents d'ordre públic greus, incidents rellevants que afectin la seguretat ciutadana, dispositius de grans esdeveniments i grans emergències

L'APP també té un apartat d'actualitat on hi consten totes les notícies publicades per Mossos d'Esquadra relacionades amb fets i actuacions d'interès, dispositius d'investigació i detencions rellevants, i un apartat on s'inclouen els accessos directes a les xarxes socials dels Mossos d'Esquadra: twitter, Instagram, Facebook, YouTube i TikTok.





"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9760 {"title":"Conseller Elena: \"Amb la nova app de Mossos ens refermem com a policia integral per terra, mar i aire i ara també a la xarxa\"","published_date":"2023-03-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bcf59945-0bda-4dae-a572-770a69bcf606.webp","id":"9760"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-20/9760-conseller-elena-nova-app-mossos-ens-refermem-policia-integral-terra-mar-aire-tambe-xarxa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.