El president Aragonès inaugura aquesta nit a Buenos Aires la Delegació del Govern al Con Sud

La inauguració de la seu de l'oficina, que representa el Govern a l'Argentina, Xile, l'Uruguai i el Paraguai, permetrà aprofundir les relacions històriques de Catalunya amb la regióL'acte comptarà també amb la intervenció de la consellera Serret i del delegat Josep Vives

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, inaugurarà aquesta nit la seu de la Delegació del Govern al Con Sud, a Buenos Aires. Es tracta de la primera obertura oficial d'una delegació de l'actual Govern, que aposta per enfortir els lligams a l'Amèrica Llatina. La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i el delegat del Govern al Con Sud, Josep Vives i Portell, també intervindran a l'acte, on s'han convidat autoritats locals i membres de la comunitat catalana a la regió.

La inauguració de la seu de la Delegació, ubicada a la capital argentina, permetrà reforçar la presència institucional de Catalunya i aprofundir les relacions històriques amb els països del seu àmbit d'actuació: l'Argentina, l'Uruguai, Xile i el Paraguai. L'acte, que començarà a les 22 h (18 h a l'Argentina), es podrà seguir en directe al canal Youtube del Departament d'Acció Exterior.

Posteriorment, el president i la consellera participaran en l'acte "Argentina-Catalunya. Drets humans. Una lluita compartida", juntament amb Estela de Carlotto, presidenta de l'Associació Abuelas de la Plaza de Mayo, entre d'altres persones, entitats i institucions argentines implicades en la defensa dels drets humans. La taula rodona tindrà lloc al Teatre Margarida Xirgu del Casal de Catalunya de Buenos Aires.

Cap a la plena operativitat

L'actual Delegació al Con Sud va ser creada el 2019 (si bé té un breu precedent en la Delegació a l'Argentina que va operar del 2009 al 2011). És el 2022 quan passa a denominar-se Delegació al Con Sud, per reflectir millor el seu àmbit d'actuació regional. La pandèmia de la COVID-19 va dificultar els processos de creació efectiva d'aquesta delegació, i per aquest motiu no havia estat encara inaugurada. Des de l'agost del 2022, el delegat Josep Vives encapçala l'oficina.

Actualment, el Govern de la Generalitat té 20 delegacions a l'exterior, de les quals 13 estan plenament operatives, 5 ho estan parcialment i 2 estan creades, però en procés de constitució, a més de l'anunci de la creació d'una Delegació a Colòmbia que ha fet recentment el president Aragonès en el marc d'aquesta gira a l'Amèrica Llatina. L'oficina al Con Sud forma part del grup de delegacions parcialment operatives. Amb la inauguració d'avui es fa un pas més cap a la seva plena operativitat i properament començarà els processos per dotar-se de personal.

L'obertura oficial que encapçalarà avui el president Aragonès forma part de l'estratègia del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea que, després d'una fase d'expansió, s'ha marcat com a a prioritat desplegar la xarxa actual, per tal que es tingui la solidesa que li permeti la màxima capacitat per treballar per al país.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9740 {"title":"El president Aragonès inaugura aquesta nit a Buenos Aires la Delegació del Govern al Con Sud","published_date":"2023-03-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9740"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-17/9740-president-aragones-inaugura-aquesta-nit-buenos-aires-delegacio-govern-sud https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.