El president Aragonès s'ha reunit amb el ministre Agustín Rossi, cap del Gabinet de Ministres del Govern d'Argentina

Imagen del artículo El president Aragonès s'ha reunit amb el ministre Agustín Rossi, cap del Gabinet de Ministres del Govern d'Argentina

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El cap de l'Executiu ha qualificat la trobada de "molt positiva" i ha explicat que van tractar "qüestions d'interès mutu per als dos governs", com la situació política i econòmica a Catalunya i ArgentinaPere Aragonès ha assegurat que "Catalunya seguirà fent acció exterior, perquè el país ha d'explicar-se fora i és la millor manera d'enfortir les relacions socials, econòmiques, culturals i el reconeixement polític"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va reunir ahir al vespre, hora argentina, amb el ministre Agustín Rossi, cap del Gabinet de Ministres del Govern de l'Argentina iresponsable de la coordinació ministerial. Pere Aragonès ha agraït la trobada, que ha qualificat com a "molt positiva", i ha explicat que van tractar "qüestions d'interès mutu per als dos governs", com ara "la situació política i econòmica, tant a Europa com a Amèrica, tant a Argentina, com a Catalunya; el canvi en les relacions econòmiques i polítiques internacionals, i també els projectes de futur de cadascun dels governs".

Durant una compareixença davant dels mitjans de comunicació, acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, el cap de l'Executiu ha subratllat la importància d'aquests contactes internacionals. "Catalunya seguirà fent acció exterior i ho farem perquè el país ha d'explicar-se fora, perquè la millor manera d'enfortir les relacions socials, econòmiques, culturals i també el reconeixement polític és donar a conèixer la realitat del país", ha assegurat.

En aquesta mateixa línia, el president Aragonès ha insistit que "Catalunya no està tancada, està oberta a l'exterior". I ha fet notar que la Generalitat "ha liderat aquesta obertura amb la recuperació de les relacions amb la Comissió Europea, les relacions amb governs d'arreu del planeta i especialment avui a l'Amèrica Llatina", que, ha dit, és "un dels àmbit prioritaris de la nostra acció exterior".

Pere Aragonès ha assenyalat que amb aquest objectiu "estem visitant quatre països durant nou dies, amb una agenda molt intensa que inclou responsables governamentals", amb els quals "hem tingut l'oportunitat d'obrir canals de col·laboració", com va passar ahir amb la signatura de l'acord d'entesa amb la Província de Buenos Aires.

El cap del Govern també ha posat de relleu que aquest matí (hora argentina) continua el viatge a Buenos Aires amb una visita al Museu Lloc de Memòria ESMA, antic centre clandestí de detenció, tortura i extermini de la Escuela de Mecánica de la Armada (ESMA). "Un lloc, avui de memòria, que en el passat va ser un espai on es van torturar i promoure la desaparició i l'assassinat de milers de persones", ha manifestat el president, qui ha afirmat que "Argentina és avui un exemple de recuperació de la memòria històrica i de reparació de les víctimes".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9738 {"title":"El president Aragonès s'ha reunit amb el ministre Agustín Rossi, cap del Gabinet de Ministres del Govern d'Argentina","published_date":"2023-03-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/063345a8-e8d6-466f-b05e-fb3c622faa92.webp","id":"9738"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-17/9738-president-aragones-reunit-ministre-agustin-rossi-cap-gabinet-ministres-govern-argentina https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.