L'Agència de Residus de Catalunya porta al Saló de l'Ensenyament 2023 la seva Pop Up Re-Store, el primer espai destinat íntegrament a la moda circular

Imagen del artículo L'Agència de Residus de Catalunya porta al Saló de l'Ensenyament 2023 la seva Pop Up Re-Store, el primer espai destinat íntegrament a la moda circular

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Pop Up (Re)Store és un espai de debat i reflexió amb el jovent per potenciar el canvi de mentalitat cap a un model de moda sostenibleLa iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració amb Adolescents.cat i és a la seva zona expositiva

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) continua amb les seves accions per fomentar el consum conscient de productes tèxtils i fer arribar a la ciutadania els beneficis del paradigma de la moda circular. Ara és el torn del púbic juvenil, gràcies a la Pop Up (Re)Store. Es tracta del primer espai destinat íntegrament a la moda circular, una proposta creativa que permetrà conscienciar els joves catalans sobre la importància de reutilitzar els objectes, en concret les peces de roba i, al mateix temps, potenciar la tendència d'apostar pel disseny i la moda sostenible.

La Pop Up (Re)Store està totalment alineada amb els objectius i filosofia que persegueix el Pacte per la moda circular, un compromís al qual s'han adherit desenes de marques del sector del tèxtil per tal d'evolucionar cap a un model de moda sostenible que estalviï recursos i allargui la vida útil dels productes tèxtils.

Aquest dissabte 18 de març, el director de l'ARC, Isaac Peraire i Soler, i la secretària d'Igualtat i Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, visitaran l'espai. La Pop Up (Re)Store serà al Saló de l'Ensenyament fins el diumenge 19 de març.

Les activitats de la Pop Up (Re)Store

La Pop Up (Re)Store consta de tres parts diferents:

  1. Àrea Showroom: en aquest espai botigues i entitats del sector exposen roba de segona mà per tal de posar en valor aquestes peces de roba reutilitzades o fabricades amb tèxtils reciclats.
  2. Àrea tallers: al llarg dels cinc dies del Saló de l'Ensenyament 2023 s'hi duran a terme tallers de confecció de peces i accessoris amb materials tèxtils reutilitzats.
  3. Àrea Meet&Green: aquest espai comptarà diàriament amb la presència d'influencers del sector que parlaran dels conceptes de moda circular i els beneficis de comprar i utilitzar peces de roba de segona mà.

Joves i moda circular

La iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració amb Adolescents.cat i és a la seva zona expositiva. A través d'aquesta col·laboració s'ha activat una enquesta a joves i adolescents per poder prendre el pols del seu coneixement i sensibilitat sobre la moda circular i la roba de segona mà. Les persones que hi participen entren al sorteig de quatre vals de 50 euros de descompte en la compra de roba de segona mà.

Una de les accions més significatives de l'ARC per lluitar contra el paradigma actual de consum de productes tèxtils és el Pacte per la moda circular. El Pacte neix amb la voluntat de sumar i coordinar els esforços de tots els agents de la cadena de valor del tèxtil i per donar resposta de forma conjunta i efectiva als reptes del sector, tot establint objectius comuns i generant instruments que facin possible la transformació del sector cap a un model circular.

Aquesta iniciativa sectorial és una de les accions pilot d'economia circular triades per la Unió Europea dins del projecte Interreg Europe CircE, pel seu caire innovador i el seu potencial de ser replicat en d'altres territoris.

Més de 21 kg de roba per persona i any

L'Agència de Residus de Catalunya té com a objectiu estratègic conscienciar la ciutadania sobre els beneficis de la moda sostenible i el consum de productes tèxtils de segona mà. La fabricació de les peces de roba té un alt cost econòmic, ambiental i de recursos, i a la nostra societat és cada cop més habitual el concepte de fast fashion, que té com a característica principal la compra de roba i accessoris de moda per sobre de les necessitats de la ciutadania. Avui, es calcula que no arribem a posar-nos mai al voltant d'un 40% de la roba que tenim a l'armari.

Les últimes dades revelen que, com a societat, estem lluny d'aprofitar tot el potencial del residu tèxtil. Es calcula que a tot el món solament es recicla un 1% del tèxtil per fabricar noves peces de roba. A Catalunya, només recollim selectivament el 12% dels residus tèxtils que generem i, en canvi, cada persona consumeix entre 21,5 kg i 26 kg de roba anualment.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9732 {"title":"L'Agència de Residus de Catalunya porta al Saló de l'Ensenyament 2023 la seva Pop Up Re-Store, el primer espai destinat íntegrament a la moda circular","published_date":"2023-03-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bb57ddc3-ac2d-4e1a-829a-5033a7cd0a64.webp","id":"9732"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-17/9732-agencia-residus-catalunya-porta-salo-ensenyament-2023-pop-up-re-store-espai-destinat-integrament-moda-circular https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.