Aquest dissabte arrenca la temporada de pesca continental

Imagen del artículo Aquest dissabte arrenca la temporada de pesca continental

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural continua treballant en el Reglament de pesca que aviat sortirà a tràmit d'audiència i recollirà els aspectes de la llei pendents de desenvolupar

A les aigües d'alta muntanya, la temporada començarà el 13 de maig i finalitzarà el 27 d'agost si és amb captura, i el 15 d'octubre sense mort.


Demà dissabte, 18 de març, s'inicia el període hàbil de pesca de la truita comuna a Catalunya a les aigües de baixa muntanya, i finalitzarà el 27 d'agost. La pesca sense mort, és a dir, retornant l'animal viu a l'aigua, s'allargarà fins al diumenge 15 d'octubre. Per facilitar l'activitat aquesta temporada, tots els dies d'obertura i tancament de la pesca s'han adaptat a l'inici i el final de cap de setmana i períodes festius.

Com a principal novetat, es redueixen a tres exemplars de truita comuna (Salmo trutta) per pescador i dia a les Zones de Pesca Controlada dins d'espais naturals protegits (ENPE) i dins de les reserves genètiques de truita (RGT). Les mides de les captures continuen com fins ara.

Es permetrà la captura de fins a 5 kg d'espècies eurihalines a la zona de pesca que va des de la desembocadura de l'Ebre fins a Tortosa. Es fixa en 25 cm la mida del llobarro (Dicentrarchus labrax), en 20 cm la de l'orada (Sparus aurata) i en 16 cm la de qualsevol espècie de llisa per homogeneïtzar les mides amb les establertes a la normativa de pesca marítima que regula aquestes espècies que habitualment viuen a mar però entren a les aigües salobroses de les desembocadures dels rius.


Nova classificació de les espècies

La madrilla (Parachondrostoma miegii) deixa de ser una espècie pescable per entrar dins del llistat d'espècies protegides a Catalunya a fi de preservar-ne les poblacions.

S'afegeixen la palometa (Trachinotus ovatus), la palomida (Lichia amia) i el lliri (Pomatomus saltarix) al llistat d'espècies pescables, ja que són espècies eurihalines que poden trobar-se als trams baixos dels rius, la pesca de les quals és permesa a mar.

Avançant en el reglament de la Llei de pesca

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural continua treballant en el Decret de Reglament que desenvoluparà la Llei de pesca de Catalunya i que inclou diversos temes de la Llei que calia desenvolupar. Es preveu que enguany surti a tràmit d'audiència.

Més informació

Podeu consultar tota la informació referent a la nova temporada al web http://agricultura.gencat.cat

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9728 {"title":"Aquest dissabte arrenca la temporada de pesca continental","published_date":"2023-03-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f9b854a2-08da-4490-a849-77b89b0d30a8.webp","id":"9728"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-17/9728-dissabte-arrenca-temporada-pesca-continental https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.