La consellera Garriga rep la Biznaga d'Honor del Festival de Màlaga

Imagen del artículo La consellera Garriga rep la Biznaga d'Honor del Festival de Màlaga

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Catalunya és el país convidat al 'Territorios' de MAFIZ, l'àrea d'indústria del Festival de MàlagaNatàlia Garriga dona les gràcies pel reconeixement i afirma que "vivim un moment dolç del cinema català" i que "el Festival de Màlaga és una bona oportunitat per difondre la cultura catalana, amb tota la nostra pluralitat i riquesa"


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibánez, ha visitat el Festival de Màlaga que enguany, i fins al 19 de març, celebra la seva 26a edició amb una vinculació especial amb Catalunya, que és la protagonista de la secció Territorios del MAFIZ (Màlaga Festival Industry Zone), i ha recollit el premi Biznaga d'Honor del festival per aquest motiu.

La consellera Garriga ha agraït aquest reconeixement com a representant del Govern de la Generalitat de Catalunya, i ha afirmat que "el Festival de Màlaga valora la diversitat artística, cultural i lingüística, i sempre ha tingut una sensibilitat i una mirada especial per a d'altres cinematografies". "Màlaga és una bona oportunitat per difondre la cultura catalana, amb tota la nostra pluralitat i riquesa", tal i com acredita la destacada presència del talent català al certamen, amb més de 40 produccions seleccionades i més de 60 empreses presents al MAFIZ, una mostra del dinamisme audiovisual català.

La consellera de Cultura ha manifestat que "vivim un moment dolç del cinema català", i ha felicitat la directora Carla Simón, que ha guanyat el Premi Málaga Talent - La Opinión de Málaga. També ha considerat un encert l'homenatge pòstum al director Agustí Villaronga, mort recentment, amb la projecció de 'El ventre del mar': "Ens emociona aquest homenatge. És un encert recordar-lo al Festival de Málaga perquè ell va ser un exemple de talent amb projecció internacional, amb un extens llegat de més d'una vintena d'obres reconegudes a casa nostra però també arreu del món".

A l'acte de lliurament de la Biznaga d'Honor a Catalunya, hi ha assistit també l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; el director del Festival de Màlaga, Juan Antonio Vigar, i cineastes i representants de les produccions catalanes seleccionades aquests dies al festival.

La consellera de Cultura va arribar ahir a Màlaga, acompanyada del director general de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Edgar Garcia; del director de l'Àrea Audiovisual de l'ICEC Francisco Vargas, i de la directora de l'Àrea de Mercats de l'ICEC, Maria Basora, i va assistir a la presentació d'Unicorns, el primer llargmetratge d'Àlex Lora.

El film, produït per Inicia Films (Las niñas, Uno para todos, Estiu 1993) i Jaibo Films (Espíritu Sagrado), té un repartiment coral encapçalat per Greta Fernández, amb Elena Martín, Alejandro Pau, Nora Navas, Pablo Molinero i Lídia Casanova, entre d'altres. Unicorns és una producció d'Inicia Films i Jaibo Films, amb la participació de TV3, que es preveu que s'estreni als cinemes distribuïda per Filmax. La presentació de la pel·lícula és va fer al Teatro Cervantes de Màlaga.

Avui, la consellera ha visitat l'estand català de MAFIZ, on es mostra la producció catalana que arribarà aquest 2023 al Festival. La secció, nascuda el 2022, té l'objectiu de facilitar la creació de xarxes de cooperació internacional, impulsar les trobades entre professionals i promocionar la marca del territori convidat. Aquest espai professional del Festival de Màlaga és clau en tant que és un punt de connexió amb la indústria audiovisual iberoamericana.

La presència del sector audiovisual català a MAFIZ és molt extensa, amb la selecció de projectes i professionals a les seves diferents àrees. Més de 20 projectes catalans han estat seleccionats a les diferents seccions i més de 60 empreses catalanes hi són presents.

La proposta també inclou l'organització d'una sèrie d'accions per donar a conèixer la cinematografia més recent de Catalunya, els futurs projectes i el talent que fa possible l'èxit.


Catalunya, país convidat al 'Territorios' de MAFIZ

Les produccions i el talent catalans són presents a les diferents seccions de MAFIZ. Participen al Málaga Work In Progress Espanya (WIP): La nit no fa vigília, de Laura Corominas, Laura Serra, Clara Serrano, Gerard Simó, Ariadna Ulldemolins i Pau Vall; Les residents (això no és un conte d'estiu) / The Residents (This is not a Summer Tale), de Jo Sol; Lo carga el diablo / Devil Dog Road, de Guillem Polo i Sobre todo de noche / Foremost by Night, de Víctor Iriarte i al Málaga Festival Fund Co-Production Even (MAFF), Atlas de la desaparición de Manuel Correa, En otro mundo, de Manolo Munguía i No todas las niñas, de Carolina Astudillo.

Per la seva part, Alberto Dexeus i Sandra Gallegos formen part de Málaga Talent i Hack Málaga, respectivament. En el Regional Film Hub també s'hi presenten tres produccions catalanes - Quest, d'Antonina Obrador; Un sol radiant, d'Ariadna Fortuny i Mònica Cambra; We Die de Rebeca Sánchez i la coproducció amb Galicia, presentada per aquesta Comunitat Autònoma À procura da estrela, de Carlos Martínez-Peñalver.

Finalment a la nova secció Málaga Short Corner es presenten 17 curtmetratges: nou en la programació general i sis del programa per a la promoció del curtmetratge català, ShortCat 2023, impulsat per Catalan Films, la marca d' internacionalització de l'audiovisual català de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Per posar en relleu la vitalitat de la producció audiovisual catalana i les possibilitats de col·laboració amb les empreses audiovisuals, ahir es va celebrar la presentació "Catalunya: Territori per produir i coproduir. Presentació de les línies d'ajuda i presència catalana a MAFIZ" on es van explicar les línies d'ajut a l'audiovisual i les accions de promoció d'impuls al sector que fomenta l'ICEC del Departament Cultura.

Així mateix, també hi ha un estand a l'Industry Club, obert a tots els professionals acreditats a MAFIZ. A més, Catalan Films col·labora amb Spanish Screenings Content a la taula rodona "New Wave: el cinema dirigit per dones marca una nova tendència col·laborativa de producció que trenca amb els cànons establert".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9705 {"title":"La consellera Garriga rep la Biznaga d'Honor del Festival de Màlaga","published_date":"2023-03-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/848529c0-01ec-45c9-9dac-a7fe68733e11.webp","id":"9705"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-16/9705-consellera-garriga-rep-biznaga-honor-festival-malaga https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.