El Govern es compromet a seguir les recomanacions recollides a l'informe que ha presentat avui el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya sobre la salut mental dels joves

Imagen del artículo El Govern es compromet a seguir les recomanacions recollides a l'informe que ha presentat avui el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya sobre la salut mental dels joves

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana, el director del pla Director de Salut, Joan Vegué, han rebut aquest matí, al Palau de la Generalitat, un informe de la CNJC sobre la salut mental del joventCasamitjana ha anunciat que s'està preparant una jornada amb UNICEF i Sant Joan de Déu "en què els Drets dels infants i joves seran els protagonistes" i referma l'objectiu del Govern perquè "Catalunya sigui un país de referència en la promoció, prevenció i atenció a la salut emocional i mental de la ciutadania"

El Govern s'ha compromès avui a "recollir les necessitats i recomanacions" contingudes a l'informe sobre la salut mental dels joves que avui els ha presentat el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). En aquests termes s'ha expressat la directora del Pacte Nacional de Salut Mental, Magda Casamitjana i Aguilà qui, juntament amb el director del Pla director de Salut Mental, Joan Vegué, ha rebut part del secretariat del CNJC aquest matí al Palau de la Generalitat.


A la trobada, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, una plataforma que aplega gairebé cent entitats juvenils de Catalunya i consells locals de joventut, ha lliurat i comentat el document "La Situació de la Salut Mental en el Jovent Català, Radiografia" que han elaborat juntament amb la Federació de Salut Mental Catalunya. La Directora del Pacte Nacional de Salut Mental ha aprofitat per dir que el Govern compta "amb la participació activa i reivindicativa de la CNJC perquè l'Estratègia Nacional de Salut Mental tingui una mirada en primera persona del jovent català" i ha animat al consell a seguir participant.


Dins del marc de la reunió, Casamitjana ha anunciat que s'està preparant una jornada amb UNICEF i Sant Joan de Déu "en què els Drets dels infants i joves seran els protagonistes. Hem d'escoltar-vos molt més i garantir tots els vostres Drets" i ha recordat que hi ha un conveni amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre el compromís de Catalunya de garantir els drets de les persones amb problemàtica de salut mental seguint el projecte europeu Quality Right.


En aquest sentit, la directora del Pacte Nacional de Salut Mental ha afegit que "els objectius de l'OMS i l' OCDE (Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic ) ens marquen el camí perquè Catalunya sigui un país de referència en la promoció, prevenció i atenció a la salut emocional i mental de la ciutadania."

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9695 {"title":"El Govern es compromet a seguir les recomanacions recollides a l'informe que ha presentat avui el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya sobre la salut mental dels joves","published_date":"2023-03-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ee2d0627-0d86-472b-b1fc-3ad21c142691.webp","id":"9695"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-16/9695-govern-compromet-seguir-recomanacions-recollides-informe-presentat-consell-nacional-joventut-catalunya-salut-mental-joves https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.