Campuzano referma el compromís de Drets Socials amb la construcció de dues residències públiques de gent gran a Terrassa i Sabadell

Imagen del artículo Campuzano referma el compromís de Drets Socials amb la construcció de dues residències públiques de gent gran a Terrassa i Sabadell

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El conseller participa en la inauguració de les Llars de Torresana per a persones amb discapacitat de l'entitat terrassenca ProdisCarles Campuzano: "Estem plenament convençuts del suport a les persones amb discapacitat en aliança amb el tercer sector, per la seva innovació, flexibilitat, proximitat, per uns professionals que van més enllà de la feina"

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat aquest matí el Vallès Occidental. Al matí, ha estat a Terrassa. S'ha reunit amb l'alcalde de la localitat, Jordi Ballart i Pastor, i representants del consistori i ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament. A continuació, el conseller ha participat en la inauguració de les Llars de Torresana de la Fundació Prodis.

Les Llars Torresana són nuclis convivencials per a persones amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral equipades amb solucions tecnològiques i domòtiques que faciliten el dia a dia de les persones usuàries i que estan totalment integrades a la comunitat. Amb l'aspecte d'una llar, però amb els suports necessaris depenent de les necessitats de cada persona.

El conseller ha pogut conèixer les persones que viuen en una d'aquestes llars: l'Àlex, la Celestina, el Jordi i Salvador. Campuzano ha destacat que al Govern "estem plenament convençuts del suport a les persones amb discapacitat en aliança amb el tercer sector, per la seva innovació, flexibilitat, proximitat, per uns professionals que van més enllà de la feina".

El Departament de Drets Socials manté una llarga i fructífera relació amb Prodis i dona suport a diferents serveis i projectes de l'entitat. Entre d'altres, Prodis té 356 places concertades amb el departament, en 20 serveis diferents.

En el decurs de l'atenció als mitjans de comunicació, Campuzano ha fet referència al temps per accedir a un servei d'atenció a les persones, "ens hem de conjurar per reduir la llista d'espera. Obrirem noves places en l'àmbit residencial el proper any. Tenir pressupost ens permet fer-ho. A més a més, el Govern està en condicions de comprar pisos per a col·lectius vulnerables. Estem en converses amb diferents operadors per arribar a acords".

El conseller també ha reiterat la importància de reformar la cartera de serveis socials, "l'actual és massa burocràtica, antiga, poc flexible" i ha recordat que ahir el Govern va posar en marxa aquesta reforma que "volem fer de la mà del sector".


Noves residències públiques a Terrassa i Sabadell

El conseller ha refermat el compromís del Departament de Drets Socials amb els serveis a la gent gran. En concret, s'ha referit a la construcció de dues residències i dos centres de dia de titularitat pública a Terrassa i a Sabadell i a les obres d'adequació i millora de la residència terrassenca de gent gran Mossèn Homs.

Les dues residències noves tindran 90 places i 20 places per cada centre de dia, per tant, 180 places residencials i 40 d'atenció diürna a disposició de la gent gran del Vallès Occidental. L'espai de les dues residències es dividirà en unitats de convivència d'entre 16 i 20 persones, que disposaran d'espais independents (un mínim del 70% dels dormitoris seran individuals) per preservar el dret de la persona a la privacitat i intimitat, així com per afavorir la reducció de patògens.

Cada mòdul disposarà també d'espais comuns (cuina-office, menjador, sala d'estar i sortida a espais exteriors) que promoguin la interacció social, facilitin les trobades i la comunicació entre persones i fomentin la vida autònoma amb tasques quotidianes (cuinar, posar la rentadora, planxar...) que permetin a les persones residents mantenir certes rutines.

També tindran espais d'atenció especialitzada com sales d'estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents que es puguin segmentar per donar diferents usos segons les necessitats, i espais exteriors com elements socialitzadors i terapèutics, amb racons per diferents usos que afavoreixin la vida activa i saludable i fomentin la independència.

Tant la residència Terrassa-Sant Pere Nord com la de Sabadell-Parc Central es construiran en terrenys cedits pels municipis i amb el finançament dels fons Next Generation EU.

El conseller ha visitat també Sabadell, on s'ha trobat amb l'alcaldessa Marta Farrés Falgueras i el consistori sabadellenc. Campuzano i Farrés han compartit reptes comuns, entre els quals la residència pública que construirà el Departament a la ciutat, un centre que, segons el conseller, "serà un referent, un model de futur, amb les necessitats del segle XXI, amb una atenció més personalitzada, integrada amb altres recursos. Hem constatat la voluntat de col·laboració i cooperació entre el Govern de la Generalitat, l'Ajuntament i la societat civil sabadellenca". També ha tingut l'oportunitat de signar el llibre d'honor de la institució.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9686 {"title":"Campuzano referma el compromís de Drets Socials amb la construcció de dues residències públiques de gent gran a Terrassa i Sabadell","published_date":"2023-03-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4ad1aab4-a6d8-47e8-adee-02d2ea2bd517.webp","id":"9686"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-15/9686-campuzano-referma-compromis-drets-socials-construccio-dues-residencies-publiques-gent-gran-terrassa-sabadell https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.