L'escape box "El joc de l'oli" promou l'oli d'oliva verge extra català arreu del territori

Imagen del artículo L'escape box El joc de l'oli promou l'oli d'oliva verge extra català arreu del territori

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural impulsa, en el marc de les mesures de promoció de l'oli d'oliva verge extra català, El joc de l'oli. Un escape box que posa en valor la competitivitat del sector oleícola del país i que es pot trobar en les diferents fires i altres esdeveniments agroalimentaris i escoles. El joc consisteix en unes proves de deducció que inclouen diferents aspectes sobre la producció de l'oli, així com informació sobre les 5 Denominacions d'Origen Protegida d'oli d'oliva de Catalunya.

El joc aporta coneixements bàsics d'aquest sector i està adreçat tant al públic adolescent com adult, i es pot realitzar amb la família o els amics que visiten les fires i altres esdeveniments agroalimentaris on hi és present el Departament. Tots els participants que resolen les proves reben de regal un porta entrepans reutilitzable amb la frase: "Fes-te l'entrepà amb oli d'oliva verge extra català".

De moment, ja hi han participat més de 200 persones que han assistit a la Fira de l'oli d'Ullastrell, a finals de gener, i al Trufforum de Vic, a principis de febrer. La següent cita prevista és la Fira de l'oli de Bigues i Riells, que tindrà lloc el pròxim 18 de març. I, posteriorment, a la Fira de Sant Isidre de Cardedeu i a la Fira de l'Ascensió de Granollers. Així mateix, diverses de les Escoles Agràries del Departament també han sol·licitat la presència del joc per promoure i fer difusió de l'oli d'oliva entre els seus alumnes.

Aquesta iniciativa dona suport a l'Estratègia Alimentària de Catalunya amb diferents actuacions com la promoció de productes catalans com és l'OOVE i els seus beneficis o l'ús d'embolcalls reutilitzables i sostenibles.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9665 {"title":"L'escape box \"El joc de l'oli\" promou l'oli d'oliva verge extra català arreu del territori","published_date":"2023-03-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/479ef7bf-f907-46fd-a495-f349c35a6b11.webp","id":"9665"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-15/9665-escape-box-joc-oli-promou-oli-oliva-verge-extra-catala-arreu-territori https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.