El Govern aprova la creació del Col·legi d'Higienistes Dentals de Catalunya

Imagen del artículo El Govern aprova la creació del Col·legi d'Higienistes Dentals de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'interès per crear aquest col·legi rau en la funció d'aquest col·lectiu en la preservació de la salut de les persones i la garantia de les condicions sanitàriesL'adscripció al col·legi per part dels professionals és voluntària

El Govern ha aprovat el decret perquè els higienistes dentals titulats tinguin el seu propi col·legi professional. La incorporació al col·legi per part dels professionals és voluntàriai els que s'hi vulguin adscriure han d'estar en possessió del títol de tècnic superior d'higiene bucodental oficial o un títol estranger degudament homologat.

L'interès públic de la creació d'aquest col·legi rau en la funció que els higienistes dental duen a terme en la preservació de la salut de les persones, així com en la garantia de les condicions sanitàries. La integració dels higienistes dentals en una organització col·legial permet sotmetre els col·legiats a unes normes deontològiques i de control comunes, alhora que ordena la professió en benefici de la societat.

Els higienistes dentals són els professionals sanitaris en l'àmbit de la salut bucodental amb atribucions en matèria de salut pública que recullen dades sobre l'estat de la cavitat oral; fan funcions d'educació sanitària individual o col·lectiva i instrueixen sobre la higiene bucodental i les mesures de control dietètic necessàries per prevenir processos patològics bucodentals. També fan funcions tècniques i assistencials d'ajuda i col·laboració amb altres professionals facultatius de la medicina, l'estomatologia i l'odontologia.

Competència en matèria de col·legis professionals

L'article 125.1 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de col·legis professionals. La Llei 7/2006, d'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, regula els requisits i el procediment de creació, mitjançant un decret del Govern, d'aquestes corporacions.

L'article 37.1 d'aquesta llei estableix que només poden quedar subjectes a col·legiació les professions per a l'exercici de les quals es requereixi un títol universitari oficial i en les quals concorrin motius d'interès públic que ho justifiquin. Tanmateix, correspon al Parlament apreciar l'interès públic i d'especial rellevància social o econòmica de la professió.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9653 {"title":"El Govern aprova la creació del Col·legi d'Higienistes Dentals de Catalunya","published_date":"2023-03-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/13892b9e-b72a-4abd-b8d8-421a2f7fbb64.webp","id":"9653"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-14/9653-govern-aprova-creacio-col-legi-higienistes-dentals-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.