El Govern reserva 22 milions d'euros per a contractes amb entitats que fomenten la integració al mercat laboral i la inserció social en aquest exercici

Imagen del artículo El Govern reserva 22 milions d'euros per a contractes amb entitats que fomenten la integració al mercat laboral i la inserció social en aquest exercici

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Durant el 2022 la Generalitat va destinar 20,29 milions d'euros a contractar empreses d'integració de persones amb discapacitats i d'inserció de col·lectius desafavoritsCatalunya va ser la primera administració de l'Estat a fer contractació reservada al foment dels objectius socials

El Govern ha aprovat avui reservar 22 milions d'euros del total de la contractació de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic prevista per al 2023 a entitats que fomentin la integració laboral i professional de persones amb discapacitat o desfavorides. Aquesta és la mateixa quantitat que es va comprometre per al 2022, de la qual es van adjudicar 20,29 milions a contractes amb centres especials de treball d'iniciativa social i empreses d'inserció, el 92,2% del total.

La Generalitat va començar a reservar contractes per fomentar la integració laboral de determinats col·lectius l'any 2002 i, d'aquesta manera, es va convertir en la primera administració de l'Estat en aquesta matèria. L'objectiu és doble: d'una banda, fer de la contractació pública una veritable eina per assolir polítiques públiques de generació d'ocupació per als col·lectius més vulnerables; i, de l'altra, donar suport institucional indirecte a la important tasca que duen a terme els centres i empreses que s'hi dediquen (Centres Especials de Treball d'Iniciativa Social i empreses d'inserció o que tinguin en plantilla més d'un 30% de treballadors amb discapacitat i en situació d'exclusió). Aquesta política també s'emmarca en la línia fixada per la directiva europea de contractació pública del 2014, que té com a finalitat facilitar l'accés de les entitats a la contractació pública, i en la Llei 9/2017, de 8 de novembre de contractes del sector públic, que estableix que les administracions públiques territorials han de fixar mitjançant un acord el percentatge o la quantia d'aquesta reserva.

Aquest any, com a novetat, l'acord del Govern preveu que, amb caràcter general, com a mínim el 50% de l'import d'adjudicació dels contractes de gestió de residus tèxtils es destinin a empreses d'inserció i centres especials de treball d'iniciativa social autoritzats per al tractament d'aquest tipus d'excedents. D'aquesta manera, es dona compliment a la Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminants per a una economia circular i a la Llei de contractes del Sector Públic.

Finalment, d'acord amb el text aprovat avui, la Direcció General de Contractació, adscrita al Departament d'Economia i Hisenda, serà l'encarregada de fer-ne el seguiment. En aquest sentit, cada vegada que s'adjudiqui un contractereservat, els òrgans responsables d'aquesta unitat a cadascun dels departaments i entitats del sector públic hauran de comunicar-ho a la Direcció General mitjançant un formulari, com a mínim, amb una periodicitat bimensual. Així mateix, s'haurà de fer constar l'existència d'aquest contracte a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública i al Registre Públic de Contractes, dins l'apartat "Reserva social".

Quantia de la reserva de contractació per departaments per a l'any 2023


Departament

(Incloses entitats del sector públic adscrites)

Import (€)

Presidència

600.000 €

Empresa i Treball

800.000 €

Economia i Hisenda

300.000 €

Igualtat i Feminismes

23.700 €

Acció Exterior i Unió Europea

52.000 €

Educació

400.000 €

Recerca i Universitats

363.000 €

Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

350.000 €

Interior

508.300 €

Territori

6.000.000 €

Salut

7.280.000 €

Drets Socials

3.750.000 €

Cultura

400.000 €

Justícia, Drets i Memòria

1.173.000 €

Total

22.000.000 €


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9643 {"title":"El Govern reserva 22 milions d'euros per a contractes amb entitats que fomenten la integració al mercat laboral i la inserció social en aquest exercici","published_date":"2023-03-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/48e67e71-cad1-488a-aedb-b73ee49e1eec.webp","id":"9643"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-14/9643-govern-reserva-22-milions-euros-contractes-entitats-fomenten-integracio-mercat-laboral-insercio-social-exercici https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.