El president Aragonès anuncia des de Bogotà la creació d'una Delegació del Govern a Colòmbia

Imagen del artículo El president Aragonès anuncia des de Bogotà la creació d'una Delegació del Govern a Colòmbia

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'objectiu d'aquesta nova oficina és consolidar la relació entre Catalunya i Colòmbia, que comparteixen lligams polítics, econòmics, socials i culturalsEl cap del Govern i la consellera Serret mantenen una agenda de reunions polítiques a Bogotà, en la segona jornada del viatge institucional a l'Amèrica Llatina

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat avui a Bogotà que s'han iniciat els tràmits per a la creació d'una Delegació del Govern a Colòmbia. Ha fet notar que "ara ha arribat el moment de fer un pas endavant i consolidar la presència institucional del Govern de Catalunya a Colòmbia, on hi és des de fa més de 10 anys". "És vital que Catalunya s'expliqui al món, que defensi els interessos econòmics, socials, culturals, ambientals i polítics", ha reblat.

El cap de l'Executiu ha fet aquest anunci en declaracions als mitjans a la capital de Colòmbia, on ahir va iniciar una gira a l'Amèrica Llatina acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, i durant la qual també visitaran l'Argentina, l'Uruguai i Xile. Aquesta segona jornada del viatge està centrada en contactes polítics a Bogotà.

Pere Aragonès ha subratllat que la relació entre Colòmbia i Catalunya "és històrica, ve de molts segles", i ha explicat que "avui és plasma en una presència de 7.000 ciutadans de Catalunya a Colòmbia i 55.000 ciutadans de Colòmbia que viuen a Catalunya". També ha posat de relleu que "és la tercera economia del conjunt d'Amèrica Llatina i té un paper estratègic pel que fa al Pacífic i al Carib".

Presència catalana al conjunt del continent americà

La Delegació del Govern a Colòmbia serà la cinquena oficina de representació institucional amb la qual compta la Generalitat de Catalunya al continent americà i se sumarà a les delegacions als Estats Units i al Canadà; a Mèxic i a l'Amèrica Central; al Con Sud, la seu de la qual el president inaugurarà aquest divendres a Buenos Aires; i al Brasil, el delegat o delegada de la qual està previst nomenar aquest mes de març.

En aquest sentit, el president Aragonès ha destacat que amb la Delegació a Colòmbia "cobrirà el conjunt del continent americà i és una mostra més de la voluntat del Govern de Catalunya de situar-nos com un actor present en la comunitat internacional i sobretot enfortir els llaços amb societats i governs d'arreu del món per una millor defensa dels interessos econòmics, culturals, socials, ambientals i polítics de Catalunya".

Per la seva banda, la consellera Serret ha emmarcat la creació d'aquesta delegació "en l'estratègia i la vocació de ser útils no només per als interessos de Catalunya, sinó també per a les relacions de benefici mutu que mantenim amb Colòmbia". A més, ha insistit que la representació institucional catalana a Bogotà "permetrà reforçar encara més la presència i la reputació de Catalunya a tot el continent americà". Serret ha detallat que, amb aquest anunci, s'enceten els passos per poder aprovar el decret de creació d'aquesta nova Delegació, a partir del qual s'iniciarà el procés de selecció d'un delegat o delegada i els tràmits necessaris per fer-la plenament operativa, com la ubicació d'una seu física i la contractació de personal.

La nova delegació a Colòmbia complementarà i reforçarà la tasca que, des del 2012, fa l'oficina d'ACCIÓ a Bogotà. Colòmbia és la quarta economia més gran de l'Amèrica del Sud i les exportacions catalanes a Colòmbia van assolir una xifra rècord el 2021, 360 milions d'euros, un 54% més que l'any anterior. A més, Catalunya concentra el 31% de les importacions de l'Estat espanyol a Colòmbia i gairebé el 10% de les inversions colombianes a l'estat.


Desplegament de la xarxa de delegacions

Amb la nova Delegació del Govern a Colòmbia, la xarxa d'oficines a l'exterior continua el seu desplegament i s'elevarà a 21 delegacions. Actualment, el Govern de la Generalitat té 20 delegacions a l'exterior, de les quals 13 estan plenament operatives, 5 ho estan parcialment, és a dir, que tenen delegat o delegada però estan pendents d'altres passos, i 2 estan creades per decret i en procés de constitució, com és el cas de les del Brasil i Andorra. En aquest darrer cas, el Govern té previst nomenar els delegats o delegades durant aquest mes.

Aquesta mateixa setmana es farà un pas més en aquest sentit amb la inauguració de la seu de la Delegació del Govern al Con Sud, a Buenos Aires. Serà la primera obertura física d'una Delegació per part del president Aragonès.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9629 {"title":"El president Aragonès anuncia des de Bogotà la creació d'una Delegació del Govern a Colòmbia","published_date":"2023-03-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/12ea85af-be59-49ac-973b-b8c98e420133.webp","id":"9629"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-13/9629-president-aragones-anuncia-des-bogota-creacio-delegacio-govern-colombia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.