L'Agència de Residus de Catalunya exposa el model de gestió de residus a Mèxic

Imagen del artículo L'Agència de Residus de Catalunya exposa el model de gestió de residus a Mèxic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha explicat els avanços de Catalunya en gestió de residus al I Congrés Internacional en Gestió de Residus organitzat per l'entitat DS Latinoamericana que forma part de la ISWA (International Solid Waste Association) #ResiduosExpo

El director de l'ARC, Isaac Peraire Soler, ha pronunciat la conferència magistral "Los modelos de gestión territorial en Catalunya" i, posteriorment, ha intervingut a la taula rodona "La gestión integral de residuos sólidos y su financiamiento". El Director ha destacat els avenços assolits, que ha permès posar en valor el model de gestió de residus de Catalunya que s'ha anat desenvolupant els darrers 30 anys des de l'aprovació de la llei de residus de Catalunya.

El Director també ha posat en valor els tres cànons de residus catalans (avui impostos cedits). Peraire ha destacat que a Catalunya aquests impostos tenen caràcter finalista i ha exposat el model de governança d'aquesta fiscalitat.

En la darrera jornada, Peraire ha pronunciat una nova conferència magistral al centre de formació TEC de Monterrey, en la qual ha explicat les eines que utilitza l'ARC per a la transició cap a una economia circular a Catalunya.

 

 

 

Durant aquests dies, de la mà del Delegat del Govern a Mèxic, Lleïr Daban, s'han mantingut diferents reunions amb entitats, institucions i empreses per parlar de la gestió de residus, polítiques de prevenció i finançament.

Isaac Peraire ha estat convidat d'honor a l'acte de lliurament dels diferents premis de reconeixement a la trajectòria en la gestió de residus a Mèxic que s'han lliurat per primer cop.

Durant la resta de la missió de l'ARC el Director conjuntament amb el Delegat del Govern de la Generalitat a Mèxic el Sr. Lleïr Daban han mantingut trobades amb representants empresarials i institucionals del sector de residus a Mèxic, on s'ha pogut intercanviar experiències i analitzar els reptes de futur.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10846 {"title":"L'Agència de Residus de Catalunya exposa el model de gestió de residus a Mèxic","published_date":"2023-03-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ac_Participacio_congres_residuos_expo_mexic.jpg_389437133.webp","id":"10846"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-13/10846-agencia-residus-catalunya-exposa-model-gestio-residus-mexic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.