El Memorial Democràtic destina 300.000 euros a projectes de recerca i difusió

Imagen del artículo El Memorial Democràtic destina 300.000 euros a projectes de recerca i difusió

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Hi poden optar els ens locals, les universitats públiques i privades, les associacions, les fundacions, les empreses i els particulars

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la convocatòria de subvencions, en règim de concurrència pública, a projectes d'activitats commemoratives, de recerca i de difusió de la memòria democràtica. Hi poden optar ens locals, universitats públiques, universitats privades, associacions, fundacions, empreses i particulars que treballen en la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica.

Àmbits de les subvencions

En concret, el Memorial Democràtic subvencionarà projectes relacionats amb el coneixement de la Segona República, la Generalitat republicana, la Guerra Civil i les víctimes del conflicte per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, de la repressió de la dictadura franquista, de l'exili i la deportació, de l'intent d'eliminar la llengua i la cultura catalanes, dels valors i les accions de l'antifranquisme i de totes les tradicions de la cultura democràtica.

La finalitat dels projectes que es presentin ha de ser donar a conèixer el passat recent, d'una manera científica i objectiva, i estimular la comprensió del temps present. Tots els projectes s'han d'acollir a un dels quatre àmbits que apareixen a les bases:

a) Àmbit 1. Actuacions commemoratives d'esdeveniments o actuacions d'homenatge a persones físiques i jurídiques que s'hagin significat pel seu compromís amb la lluita per la defensa i el restabliment de les llibertats i la democràcia.

b) Àmbit 2. Actuacions de difusió i formació: inclou l'organització de congressos, seminaris, exposicions, productes audiovisuals de no-ficció, edició de publicacions i projectes educatius o pedagògics, culturals o artístics.

c) Àmbit 3. Projectes de recerca: inclou investigacions inèdites en matèria d'història i de memòria que utilitzin fonts arxivístiques, visuals, orals i escrites, entre d'altres.

d) Àmbit 4. Projectes destinats a la catalogació, inventari i digitalització de fons documentals.

Dotació i destinataris

El Memorial Democràtic destinarà 300.000 euros a donar suport a projectes d'ens locals, associacions, fundacions, universitats, empreses i particulars que, des de l'acció cívica, treballen per la recuperació, la commemoració i el foment de la memòria democràtica. Cada sol·licitant podrà presentar un projecte.

Els imports destinats a cada àmbit són:

Àmbit 1: 70.000 euros (màxim concedit per projecte: 5.000 euros)

Àmbit 2: 115.000 euros (màxim concedit per projecte: 9.000 euros)

Àmbit 3: 70.000 euros (màxim concedit per projecte: 5.000 euros)

Àmbit 4: 45.000 euros (màxim concedit per projecte: 5.000 euros)

El procediment de concessió és el de concurrència competitiva.

Terminis i resolució

El formulari de sol·licitud i la documentació es poden presentar fins al 5 d'abril. El Memorial Democràtic en notificarà la resolució a les entitats beneficiàries mitjançant la publicació al taulell electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en un termini màxim de sis mesos, a partir del 9 de març.

Sessions formatives

El 17 de març tindran lloc dues sessions informatives en línia: una, per a ens locals i universitats públiques; i una altra, per a entitats, persones físiques i persones jurídiques privades.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9594 {"title":"El Memorial Democràtic destina 300.000 euros a projectes de recerca i difusió","published_date":"2023-03-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/e01fa83e-7e17-47cb-bf31-4d8ba5bbbdeb.webp","id":"9594"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-10/9594-memorial-democratic-destina-300-000-euros-projectes-recerca-difusio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.