La Direcció General de la Policia i Ports de la Generalitat potencien la coordinació entre els Guardamolls i els Mossos d'Esquadra

·L'objectiu és establir mecanismes de comunicació directa que assegurin una col·laboració més eficaç i eficient entre els dos organismes

El president de Ports de la Generalitat, Marc Sanglas i Alcantarilla, i el director general de la Policia, Pere Ferrer i Sastre, han signat aquest matí un protocol operatiu de comunicació amb la finalitat de potenciar els mecanismes de comunicació i col·laboració entre el personal de Guardamolls i la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra.

Aquesta col·laboració es proposa a partir de valorar estratègicament que el personal de Guardamolls, en l'exercici de les seves competències d'inspecció i vigilància en les infraestructures portuàries, disposa d'informació que és important poder-la traslladar amb la màxima diligència als Mossos d'Esquadra.

En aquest sentit, el protocol té per objecte establir un mecanisme de comunicació directa que asseguri i garanteixi una col·laboració i coordinació més eficaç i eficient i un intercanvi d'informació entre el personal de Guardamolls dels ports de competència de la Generalitat de Catalunya i la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra.

Amb aquesta finalitat, s'acorda articular un canal telefònic directe que possibiliti que el personal de Guardamolls tinguin una ràpida i immediata comunicació amb les sales de comandament territorials respectives, per poder facilitar la resposta del cos de Mossos d'Esquadra a determinats incidents relacionats amb la seguretat ciutadana i activar recursos policials.

D'altra banda, també s'estableix un mecanisme de comunicació escrita directa (a través de correu electrònic) que permetrà facilitar informació relacionada amb la seva activitat inspectora o de gestió d'una emergència i qualsevol altra necessitat de comunicació mútua entre la PG-ME i els Guardamolls.

Entre els incidents en què PG-ME col·laboraran de manera directa hi trobem:

. Les identificacions de persones que es trobin en àrees restringides i que no es vulguin identificar

  1. Quan tinguin controlada i assegurada una persona que hagi comès una infracció administrativa o un il·lícit penal
  2. Alertes de la presència de carteristes o persones que cometin robatoris a les instal·lacions o embarcacions
  3. Baralles o discussions entre persones o amb el personal de seguretat, sense lesions. En cas que n'hi hagi es vehiculà a través del 112
  4. Detecció de persones vulnerables o de menors de 14 anys en situació de risc
  5. Localització d'objectes sospitosos a les instal·lacions

En definitiva, es tracta d'accentuar la col·laboració i el control de la seguretat en les zones portuàries que són competència de la Generalitat.

10 de març de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9593 {"title":"La Direcció General de la Policia i Ports de la Generalitat potencien la coordinació entre els Guardamolls i els Mossos d'Esquadra","published_date":"2023-03-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9593"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-10/9593-direccio-general-policia-ports-generalitat-potencien-coordinacio-guardamolls-mossos-esquadra https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.