El Departament d'Acció Climàtica instal·la noves trampes per a capturar conills

Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica instal·la noves trampes per a capturar conills

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Forma part del nou paquet de mesures d'aplicació immediata per a frenar la població de conills a Lleida

Personal de les Reserves Nacionals de Caça del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s'ha desplaçat temporalment a Lleida amb l'objectiu d'instal·lar caixes trampa de captura de conills com a mesura excepcional per a combatre els danys que produeixen sobre els conreus agrícoles i els talussos d'infraestructures.

Els primers equips es van desplaçar a Verdú la setmana passada, i aquesta han actuat en zones amb altes densitats de conills de les comarques de l'Urgell i el Segrià, als municipis de Verdú, Maldà, Tàrrega, Aitona, i Serós.

Les gàbies es col·loquen a l'entrada del cau en les zones on hi ha les llodrigueres i serveixen per a actuar de manera més quirúrgica, principalment en aquelles zones on els danys són més alts. Cal recordar que el conill ja es pot caçar tot l'any, i aquestes mesures són complementàries de suport.

Per a dur a terme aquestes actuacions, es compta amb el suport i la col·laboració dels titulars d'aquestes Àrees Privades de Caça i propietaris de finques afectades pels danys.

Paquet de noves mesures per a frenar les sobrepoblacions

La instal·lació d'aquestes gàbies s'emmarca en el nou paquet de mesures amb caràcter d'urgència i d'aplicació immediata per a controlar la sobrepoblació de conill a la Plana de Lleida. Aquestes noves accions, juntament amb les que ja s'han establert i les mesures de protecció dels cultius que implementen els propietaris dels terrenys, han de permetre reduir el nombre de danys.

Entre les noves mesures més destacades figura equips propis per a capturar conills, la declaració de l'emergència cinegètica, el pagament del xipatge de les fures per a la caça, i nous mètodes de captura que es van començar a provar la setmana passada a l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9590 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica instal·la noves trampes per a capturar conills","published_date":"2023-03-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/038c1c1c-66ba-4f9f-b15e-1ed5f84485ca.webp","id":"9590"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-10/9590-departament-accio-climatica-instal-la-noves-trampes-capturar-conills https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.