El Govern impulsa la millora del camí d'Àger a Corçà, que dona accés a la Pertusa i al congost de Mont-rebei

Imagen del artículo El Govern impulsa la millora del camí d'Àger a Corçà, que dona accés a la Pertusa i al congost de Mont-rebei

Estas imágenes pertenecen a govern.cat



  1. L'obra consistirà en el condicionament del camí, de 7 quilòmetres de longitud, que enllaça el nucli de Corçà, a Àger, amb la C-12


  1. Els treballs compten amb un pressupost previst de 275.000 euros i s'executaran durant aquesta primavera


El Govern ha impulsat la millora del camí que dona accés als nuclis d'Agulló i Corçà i que enllaça amb la C-12, un dels més transitats del municipi d'Àger i un dels accessos a la mare de Déu de la Pertusa i al congost de Mont-rebei. Aquesta actuació, que permetrà millorar la mobilitat en aquest entorn, consistirà en el condicionament del camí, que té una longitud de 7 quilòmetres. Els treballs compten amb un pressupost de 275.000 euros, estan cofinançats pels Departaments de Territori i d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i s'executaran durant aquesta primavera.


Territori ha impulsat la redacció del projecte i l'execució de l'obra, que respon a una petició del municipi per a facilitar la mobilitat, el desenvolupament econòmic i la seguretat en la circulació. El camí on s'actuarà és una important via de connexió per a les persones residents en aquesta zona de muntanya de la Noguera, per als seus desplaçaments quotidians i també per accedir a les finques agrícoles. Així mateix, dona accés a l'ermita de la Pertusa, el congost de Mont-rebei i el pantà de Corçà, punts d'atracció turística.


Els treballs que s'impulsen consistiran en la regularització i reparació de l'esplanada, la millora del paviment del camí, l'adequació dels elements de drenatge, la neteja i perfilat de cunetes, i la millora de la senyalització vertical i horitzontal.


Accés des de Sant Esteve de la Sarga


En paral·lel, amb la voluntat de contribuir a la millora de les connexions a les zones de muntanya, el Departament de Territori està analitzant conjuntament amb l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga l'estat de la xarxa de camins del municipi i les possibilitats de millora.


Diverses subvencions atorgades pel Departament han servit des de 2020 per a l'arranjament dels camins de Sant Esteve de la Sarga a Alsamora i de Sant Esteve de la Sarga a Castissent i del camí de Moror a Castissent i per a la monitorització de l'estabilitat del vessant de l'Alzina.



Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9573 {"title":"El Govern impulsa la millora del camí d'Àger a Corçà, que dona accés a la Pertusa i al congost de Mont-rebei","published_date":"2023-03-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bb2ef389-f094-4ec3-8b71-3520091d4658.webp","id":"9573"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-09/9573-govern-impulsa-millora-cami-ager-corca-dona-acces-pertusa-congost-mont-rebei https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.