El Govern reconeix oficialment el Casal del Conflent com a comunitat catalana a l'exterior

Imagen del artículo El Govern reconeix oficialment el Casal del Conflent com a comunitat catalana a l'exterior

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Fundat el 2011, té com a principal objectiu difondre la llengua i la cultura catalana arreu de la Catalunya del Nord

El Govern ha aprovat aquest dimarts reconèixer oficialment el Casal del Conflent de Prada de Conflent (França) com a comunitat catalana a l'exterior. Aquesta nova incorporació se suma a la norantena de casals actius que figuren al Registre de comunitats catalanes a l'exterior amb reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya arreu del món.

Fundat el 2011, el Casal del Conflent forma part de la xarxa de Casals Jaume Ique aglutina casals d'arreu del País Valencià i la Catalunya del Nord amb l'objectiu de promoure i dinamitzar la vida social, cultural i política en català en aquests territoris.

Des del Català del Conflent defensen i vetllen perquè el català arribi arreu de la Catalunya del Nord. Per això, impulsen cursos per aprendre la llengua catalana i organitzen cicles on projecten pel·lícules fetes a Catalunya i en català. Per promoure la cultura popular i tradicional catalana, el casal va crear la colla castellera Pallagos del Conflent, que compta amb més de 80 castellers i castelleres, i una agrupació de diables que rep el nom de Nyerros del Conflent.

Amb aquest reconeixement, el Govern dona un nou impuls a la Catalunya del Nord per continuar projectant Catalunya arreu del món. La incorporació al registre del Casal del Conflent se suma al Casal de Perpinyà i al Casal Aire Nou de Baó ja reconeguts prèviament.

Les comunitats catalanes a l'exterior

Les comunitats catalanes a l'exterior són un punt de trobada i referència, fomenten el vincle des de l'exterior amb Catalunya a través de la llengua, la cultura i altres àmbits, i promouen el coneixement del país col·laborant amb institucions i entitats de l'entorn. El reconeixement oficial com a comunitats catalanes a l'exterior permet que els casals puguin ser beneficiaris dels serveis, ajuts i prestacions que ofereix el Govern, participar en el Consell de la Catalunya Exterior i prendre part de les diverses trobades, entre d'altres.

Actualment, hi ha fins a 91 entitats oficialment reconegudes i en actiu arreu del món. La més antiga es va crear el 1840 a l'Havana (Cuba). Era la Societat de Beneficència de Naturals i Descendents de Catalunya, que tenia l'objectiu de donar ajut i suport a aquells catalans emigrats des de principis del segle XIX que es trobaven en situació de necessitat o precarietat.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9541 {"title":"El Govern reconeix oficialment el Casal del Conflent com a comunitat catalana a l'exterior","published_date":"2023-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/fbbd16ef-e535-43b3-acd2-6681f92c6122.webp","id":"9541"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-07/9541-govern-reconeix-oficialment-casal-conflent-comunitat-catalana-exterior https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.