La Generalitat presenta a Girona el projecte "Rutes Artesanes de Catalunya" com a eina de promoció al servei del sector artesà

Imagen del artículo La Generalitat presenta a Girona el projecte Rutes Artesanes de Catalunya com a eina de promoció al servei del sector artesà

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha presentat el projecte al Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà i ha animat els artesans i artesanes a adherir-s'hi per "visibilitzar els seus tallers i activitats"
  2. També ha presentat el Programa d'Avantatges i Serveis del carnet d'Artesà i Artesana, una acreditació que actualment tenen 1.223 persones a Girona
  3. La directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, Agnès Russiñol i Amat, acompanyada del responsable de l'Àrea d'artesania del CCAM, Xavier Villas Balasch, ha presentat avui al Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà el projecte "Rutes Artesanes de Catalunya". Es tracta d'una iniciativa de promoció artesanal, cultural i turística que actualment agrupa en 8 rutes els actius i els recursos artesans que Catalunya té distribuïts arreu del territori. El projecte, que consta d'una guia en format web, un distintiu identificatiu de les Rutes Artesanes, i d'una campanya de difusió, és una plataforma de foment de l'artesania vinculada al turisme sostenible, de proximitat, cultural i experiencial. En la presentació també hi ha estat present el director dels serveis territorials del Departament a Girona, Joan Marti Bonmatí, i l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès Serra.

    La guia digital es recull en el web www.rutesartesanes.cat i inclou actualment 8 itineraris que cobreixen zones geogràfiques com les comarques de Girona, l'Alt Pirineu i Aran, Barcelona Ciutat, o les Comarques de Lleida. Són rutes on descobrir museus, centres d'interpretació i tallers vinculats a l'artesania, itineraris també per gaudir del paisatge, la natura i de la gastronomia de Catalunya, i activitats artesanals, lúdiques i esportives pròpies de cada territori. Per a la campanya de difusió, Artesania Catalunya, ha impulsat, entre d'altres, la producció d'una col·lecció de documentals audiovisuals per cadascun dels itineraris que es poden veure a la plataforma TV3alacarta.

    En la presentació, la directora Agnès Russiñol ha presentat al sector artesanal i turístic de les comarques de Girona la guia digital del projecte, i l'itinerari i el documental dedicat al territori. Un tram que descobreix els oficis artesans vinculats a les comarques gironines com la imatgeria festiva d'Olot, les culleres de fusta de Tortellà, la torneria de Sant Hilari Sacalm, la ceràmica de La Bisbal i la terrissa de Quart i Breda. L'etapa fa parada al carrer dels Sastres i al Museu dels Sants d'Olot; s'endinsa a Tortellà per explicar la llarga tradició en l'elaboració d'estris de cuina amb fusta de boix; visita la Confraria de les Olles a Quart; el Centre Cultural Els Forns de Breda, el Centre Artesà de la Torneria a Sant Hilari, i passa pel Museu Terracota de Ceràmica de la Bisbal d'Empordà, un dels centres d'interpretació de la ceràmica més importants del país.

    Des d'aquest espai museístic, Russiñol ha animat els artesans i artesanes del territori "a adherir-se a aquest projecte, a visibilitzar els seus tallers i activitats a la guia", i ha ressaltat que "aquesta és una plataforma que posem a l'abast del sector artesanal per donar a conèixer la riquesa del patrimoni artesà, promocionar-lo i connectar-lo a l'oferta turística de Catalunya". Es caracteritza per ser "una guia viva, i que incorporarà anualment nova informació de tallers, espais o punts d'interès artesanal a visitar", ha explicat la directora, i ha destacat que la iniciativa "és una eina de suport per promoure el turisme intern, per avançar, de la mà del patrimoni artesà, cap a un model turístic més sostenible, més desconcentrat en el temps i l'espai, i alhora per dinamitzar el teixit socioeconòmic del territori".

    D'altra banda, la directora del CCAM ha presentat al sector el Programa d'Avantatges i Serveis del Carnet d'Artesà i Artesana, que "hem impulsat amb l'objectiu de posar en valor aquesta acreditació voluntària de reconeixement del domini tècnic, de qualitat i disseny d'un o més oficis artesanals, que actualment han obtingut 1.223 artesans i artesanes a Girona, de les 8.279 persones acreditades arreu del país". "Una acció que des del Consorci estem treballant i que ofereix un conjunt de serveis i facilitats per a les persones titulars del carnet", en el que és -ha afegit- "un programa viu al qual s'aniran incorporant noves propostes i serveis de diferents empreses i entitats".

    El projecte Rutes Artesanes de Catalunya i el Programa d'Avantatges i Serveis del Carnet d'Artesà i Artesana, són iniciatives que s'emmarquen en Pla d'Acció del Comerç, l'Artesania i la Moda 2022-2025, que impulsa diferents actuacions amb la finalitat d'incrementar el prestigi i la visibilitat de l'artesania a Catalunya; acompanyar les empreses artesanes, captar el talent i millorar-ne la competitivitat; i projectar internacionalment l'artesania catalana.

    Més informació sobre la Ruta Comarques de Girona aquí

    Més Informació sobre el Programa d'Avantatges i Serveis del Carnet d'Artesà i Artesana aquí

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9532 {"title":"La Generalitat presenta a Girona el projecte \"Rutes Artesanes de Catalunya\" com a eina de promoció al servei del sector artesà","published_date":"2023-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/0524ec01-c21a-4d36-bf89-206020bcb912.webp","id":"9532"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-07/9532-generalitat-presenta-girona-projecte-rutes-artesanes-catalunya-eina-promocio-servei-sector-artesa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.