Els accidents amb ferits es redueixen un 12% al Camp de Tarragona durant el 2022

Imagen del artículo Els accidents amb ferits es redueixen un 12% al Camp de Tarragona durant el 2022

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·L'any passat hi va haver 22 morts en 20 accidents mortals a la vegueria. En el que portem d'any ja hi ha hagut 3 morts en dos accidents mortalsEl director del Servei Català de Trànsit ha subratllat que "les víctimes mortals es concentren en dies feiners i a les tardes. Són els moments en els quals cal estar més atents a la conducció i tenir una major prudència"

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Eli Llombart,i el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, han comparegut aquest matí per fer balanç de l'accidentalitat a les comarques del Camp de Tarragona. Els tres han començat les intervencions traslladant el condol als familiars i amics de les tres víctimes mortals de l'accident d'El Perelló del passat diumenge i del motorista mort aquest matí a Roquetes.

Durant l'any 2022, a la vegueria del Camp de Tarragona i en xarxa viària interurbana, hi va haver 22 morts en 20 accidents mortals. L'any 2019 van morir 20 persones en 20 accidents mortals. Tant pel que fa als ferits greus com els ferits lleus, al 2022 es va registrar una davallada respecte el 2019, amb un descens del 12% en ambdós casos. Pel que fa als accidents amb víctimes, durant el 2022 n'hi va haver 721, quan en tot el 2019 n'hi va haver 775, el que suposa una reducció del 7%.

Malgrat aquesta disminució, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, ha fet una crida "a la prudència al volant. A evitar les distraccions. A deixar el mòbil a un costat o qualsevol altre aparell que pugui demanar la nostra atenció. Cada vida compta i per això el nostre objectiu és que no hi hagi cap víctima. El nostre objectiu és víctimes zero".

El pitjor mes del 2022 va ser el maig, amb 7 víctimes mortals, seguit dels mesos de febrer, abril, agost i novembre, amb 3 morts respectivament. Dels 20 accidents mortals, 5 van ser per atropellament i 4 per col·lisions frontals. Si analitzem les dades de morts per tipus de vehicle, predominen els turismes (8) iles motos (7), tot i que convé recordar que 5 eren vianants.

Les vies amb més mortalitat durant el 2022 van ser l'AP-7, amb 5 morts, l'N-420, amb 3, i la C-14 i N-240, amb 2 persones finades respectivament. Si analitzem la sinistralitat pel gènere, de les 22 víctimes mortals, 19 eren homesi 3 eren dones. Les dues franges d'edat amb més morts són la franja de 55 a 64 anys i la de 25 a 34 anys. Pel que fa a l'accidentalitat segons el dia de la setmana, convé destacar que 13 dels 22 morts van perdre la vida en dies feiners.

El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha destacat que en el conjunt de la demarcació "s'observa un efecte benèfic de l'alliberament dels peatges, veiem com ens ha ajudat a reduir la xifra de sinistralitat". Paral·lelament, ha subratllat que "les víctimes mortals es concentren en dies feiners i a les tardes. Són els moments en els quals cal estar més atents a la conducció i tenir una major prudència".

Pel que fa a les dades de sinistralitat en zona urbana, l'any 2022 hi va haver 4 víctimes mortals a la vegueria del Camp de Tarragona. L'any 2019 n'hi va haver 2. Tant pel que fa als ferits greus com els ferits lleus, al 2022 en zona urbana es va registrar un increment respecte el 2019, amb un augment del 15% i del 4% respectivament. Pel que fa als accidents amb víctimes, durant el 2022 n'hi va haver 791, quan en tot el 2019 n'hi va haver 720, el que suposa un augment del 10%.

Anàlisi de la sinistralitat el 2023

En el que portem d'any, a la vegueria del Camp de Tarragona, hi ha hagut 3 morts en 2 accidents mortals a la xarxa viària interurbana. L'any passat en el mateix període van morir 3 persones en 3 accidents mortals. Enguany, 16 persones han resultat ferides greus en accident de trànsit. En canvi, l'any passat en el mateix període n'hi va haver 9. Els dos accidents mortals d'enguany van tenir lloc al gener i els dos es van produir a la C-37, un al Pla de Santa Maria, amb dues víctimes mortals, i l'altre a Valls, amb una víctima mortal. En ambdós casos, l'accident va consistir en una sortida de via d'un turisme.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9530 {"title":"Els accidents amb ferits es redueixen un 12% al Camp de Tarragona durant el 2022","published_date":"2023-03-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/8481a311-56eb-4de1-8b53-699878f00c9b.webp","id":"9530"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-07/9530-accidents-ferits-redueixen-12-camp-tarragona-durant-2022 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.