Dos projectes triats com a exemple de l'atenció integrada a Catalunya reben un prestigiós premi internacional de discapacitat

Imagen del artículo Dos projectes triats com a exemple de l'atenció integrada a Catalunya reben un prestigiós premi internacional de discapacitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els Premis Zero Project distingeixen la innovació de dues iniciatives inclusives de l'entitat gironina Support: Espai Obert i Xarxa d'Habitatge, que compten amb la col·laboració de Drets Socials i Salut

Els Premis Zero Project han distingit aquest any dos projectes de l'entitat gironina Support. Es tracta d'uns guardons internacionals de gran prestigi que distingeixen bones pràctiques i polítiques innovadores que centren el seu treball en l'aplicació de la Convenció internacional dels drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides. En la cerimònia de lliurament que s'ha celebrat a Viena, l'entitat va estar acompanyada pel secretari d'Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich.

Les dues experiències premiades són la xarxa d'habitatge de Support-Girona -que rep l'ajuda del Departament de Drets Socials, amb la concertació de places i mitjançant el servei de suport a la pròpia llar- i l'Espai Obert, un projecte comú de l'entitat i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), empresa pública sanitària de la Generalitat que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de les comarques gironines.

Es dona la circumstància que Girona és un dels territoris escollits per al desplegament de l'atenció integrada social i sanitària, ja que en projectes com els de Support ja treballen conjuntament professionals dels sistemes social i sanitari amb entitats del tercer sector. Així es va aprovar la setmana passada a Govern.

L'Espai Obert és un recurs de dia que ofereix menjar, fer la bugada i l'higiene personal, i espais per relacionar-se o descansar a persones amb problemes de salut mental. En dos anys se n'han beneficiat més de cent usuaris. Entre els resultats obtinguts aquest temps es destaca haver aconseguit el seguiment de la medicació, la disminució dels ingressos urgents a les unitats de psiquiatria, l'adquisició d'hàbits saludables i la socialització de la persona. La major part de les persones que han decidit utilitzar el servei han aconseguit passar d'una situació de sensellarisme o sensesostre a viure en un habitatge digne.

La xarxa d'habitatge neix de la necessitat d'oferir alternatives d'habitatge, a les persones acompanyades en situació de sensellarisme o sense un recurs residencial que doni resposta a les necessitats que la persona precisa, amb el suport adequat i per tal d'evitar-ne la institucionalització i fomentar-ne la inclusió en la comunitat i vida independent. Des que la xarxa d'habitatge es va posar en funcionament, han pogut accedir al seu propi habitatge i suport més de 100 persones.

Zero Project és una iniciativa de l'organització austríaca Essl Foundation, centrada en els drets de persones amb discapacitat. És un projecte que actua com a plataforma de difusió de les solucions més innovadores i efectives als problemes a què s'enfronten cada dia les persones amb discapacitat, sigui quina sigui. L'objectiu final és avançar cap a un món sense barreres i inclusiu. Aquest projecte compta amb una xarxa de més de 4.000 experts a 170 països que busquen i identifiquen les polítiques i pràctiques més innovadores per millorar la vida d'aquestes persones. Un cop triades, Zero Project les mostra al món en la trobada anual que organitza.


Segueix l'actualitat del Departament a les xarxes:

Twitter @dsocialscat|Instagram @dsocialscat

Facebook @dsocialscat|Youtube Drets Socials

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9489 {"title":"Dos projectes triats com a exemple de l'atenció integrada a Catalunya reben un prestigiós premi internacional de discapacitat","published_date":"2023-03-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/28c2a8d8-e535-49de-8730-0e2538cbaef1.webp","id":"9489"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-03/9489-dos-projectes-triats-exemple-atencio-integrada-catalunya-reben-prestigios-premi-internacional-discapacitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.