Catalunya és el territori de l'Estat que més ordinadors ha repartit en l'àmbit educatiu

El Departament d'Educació continua amb el desplegament del Pla digital, per poder acompanyar millor per a la incorporació pedagògica, i per a poder oferir bons serveis de manteniment en el desplegament de tot aquest maquinariEl conseller d'Educació ha inaugurat la Jornada "Futurs docents, docents del futur" de l'mSchools, en el marc del Mobile World CongressAquesta setmana s'ha publicat la convocatòria per accedir a les subvencions de l'Impuls Digital a l'Educació per al proper curs 2023-2024


El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha remarcat la tasca que ha dut a terme el Departament d'Educació per digitalitzar el sistema educatiu català: "Que les transformacions siguin bones per l'alumnat i ens facin avançar cap al sistema educatiu que somniem per al 2030: amb més qualitat i equitat, que per a un republicà són indestriables. El pla de transformació digital està basat en l'equitat: farem que la tecnologia arribi a tots els infants del país, visquin on visquin i siguin quins siguin els seus condicionants familiars".


El titular d'Educació ho ha afirmat durant la inauguració de la Jornada "Futurs docents, docents del futur" de l'mSchools, conjuntament amb el CEO de GSMA, John Hoffman, i en el marc del Mobile Word Congress. L'acte ha aplegat experts i divulgadors, docents i alumnes, facultats de Ciències de l'Educació, i creadors i innovadors en un espai d'innovació per debatre els temes tecnològics i la seva relació amb el futur de la docència.


Durant la jornada s'han dut a terme dues ponències sobre el futur de la docència i sobre la intel·ligència artificial, una intervenció a càrrec del director general d'Innovació, Currículum, Digitalització i Llengües, Joan Cuevas, així com un taller d'experiències a càrrec de centres i docents.


Gonzàlez-Cambray ha repassat les diferents accions dutes a terme pel Departament en l'àmbit de la innovació i transformació digital del sistema educatiu. En el marc del Pla Digital de Catalunya, s'han distribuït més de 400.000 ordinadors entre alumnat i professorat, s'ha repartit connectivitat per l'alumnat (MIFI) i s'ha format el 80% de docents en competència digital docent. De fet, Catalunya és el territori que més ordinadors ha repartit al seu alumnat:




Ordinadors distribuïts a l'alumnat

Percentatge d'ordinadors distribuïts a l'alumnat

Catalunya

361.642

39,57

Navarra

31.150

38,71

Extremadura

45.191

38,20

País Basc

68.366

27,65

Andalusia

274.459

25,46

Múrcia

52.537

25,33

Aragó

27.654

18,76

Castella-La Manxa

43.628

17,64

Madrid

123.073

15,00

Rioja, La

5.425

14,99

C.Valenciana

85.608

14,42

Cantabria

8.564

13,54

Ceuta

1.763

13,09

Canàries

25.983

11,14

Astúries

10.229

11,06

Melilla

1.568

11,03

Galícia

20.727

7,92

Balears

7.721

5,83

Castella i Lleó

7.883

3,34

Font: Dades elaborades pel Departament d'Educació en base a la informació pública de contractacions públiques de totes les administracions educatives a data d'octubre de 2022


El conseller també ha recordat que tots els centres catalans disposen d'una Estratègia Digital de Centre, i que es durà a terme una inversió de 150 milions d'euros de fons europeus MRR per a equipaments i dotacions, i de 50 milions d'euros per a formació a professorat i acompanyament als centres


"La tecnologia és necessària, però el més important és l'ús que en fem dins de l'aula. Per això el Departament posarà l'accent en l'acompanyament als nostres mestres i professors", ha afirmat el conseller.


Impuls Digital a l'educació


El Departament d'Educació ha presentat recentment l'Impuls Digital a l'educació, un paquet de mesures amb l'objectiu d'impulsar la digitalització i les STEAM al servei de l'equitat del sistema educatiu. Aquestes mesures són:


-Panells digitals: S'instal·larà un panell per aula/grup que fan un total de 35.000 panells digitals interactius.

  1. -Robòtica: Cada centre podrà triar, dins d'un catàleg, els equips que més s'ajusten a les seves necessitats i context educatiu, en funció d'uns crèdits assignats en relació amb el nombre de línies de cada nivell educatiu.
  2. -Maletes audiovisuals: Les maletes permetran crear aules-taller audiovisual. Se'n proporcionarà una per centre amb càmera de vídeo, taula de so, il·luminació, microfonia...
  3. -Aules sensorials: destinades a centres d'educació especial sostinguts amb fons públics, d'acord amb les seves necessitats específiques.
  4. -STEAM-Maker per als centres que pertanyen al projecte Steam.Cat i al projecte FAIG. Equipament per crear un espai de fabricació digital amb impressores 3D, talladora làser, escanner 3D, plotter, bolígrafs 3D...
  5. -Totes aquestes dotacions de material van acompanyades de formació tècnica per al seu ús.


Coincidint amb el MWC, aquest dimecres 1 de març s'ha publicat la convocatòria de subvencions d'Impuls Digital a l'Educació per al proper curs 2023-2024, i que es destinaran a laformació d'aprofundiment adreçada al professorat i a projectes transformadors de centre. S'obren 3 línies de subvenció: per a formació al professorat, per a projectes innovadors de centres, i per a activitats de comunicació i difusió. S'hi poden presentar universitats, entitats pedagògiques, ajuntaments, o altres agents de l'ecosistema STEM i digital.


Es destinaran en total 15M€ amb l'objectiu d'arribar a aproximadament 9.000 docents -a través de la línia de formació- i a 500 centres -amb la línia destinada als centres-.



2 de març de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9461 {"title":"Catalunya és el territori de l'Estat que més ordinadors ha repartit en l'àmbit educatiu","published_date":"2023-03-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9461"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-02/9461-catalunya-territori-mes-ordinadors-repartit-ambit-educatiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.