Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una dona per col·locar un artefacte casolà que va explotar en el replà d'un bloc de pisos del districte de Sants- Montjuïc

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una dona per col·locar un artefacte casolà que va explotar en el replà d'un bloc de pisos del districte de Sants- Montjuïc

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els fets van passar ahir al matí quan veïns de l'immoble van alertar al 112 que s'acabava de produir una forta explosió sense que hi hagués cap persona ferida La detinguda va actuar per intimidar les persones que vivien en un dels pisos. Fruit de la investigació, se l'ha pogut relacionar amb altres fets com disparar amb una pistola de balins a la finestra del pis o trencar la porta d'accés al blocEls investigadors van fer una entrada judicial al pis de la detinguda on van localitzar robai complements utilitzats per cometre els fets, una arma curta detonadora, una d'aire comprimit i pro

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sants- Montjuïc han detingut a Barcelona una dona, de 40 anys, com a presumpta autora dels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d'armes i explosius, assetjament, amenaces i danys. La detenció va tenir lloc ahir a la tarda després que al matí es registrés una explosió a l'interior d'una zona comuna del replà d'una finca del barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants- Montjuïc. La persona que va alertar al telèfon d'emergències 112 va informar que acabava d'escoltar una forta explosió, que hi havia gas al replà del cinquè pis i que es tractaria d'un artefacte d'origen casolà.

Patrulles dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona es van desplaçar fins al lloc dels fets i van localitzar una garrafa d'aigua de cinc litres que estava parcialment desfeta per l'explosió i van comprovar com tot el replà estava ple d'un líquid transparent. També hi havia diversos objectes petits, possiblement paper d'alumini, que estaven cremats i escampats per tot el replà. Els agents van constatar que tot l'espai feia una olor intensa d'algun producte químic. Agents de la Policia Científica i de Tedax es van activar fins al lloc per recollir mostres i restes que hi havia escampades pel terra, així com els principals indicis per analitzar l'escenari dels fets.

Els investigadors van prendre declaracions als testimonis per tal de poder identificar la persona que hauria col·locat l'artefacte. Amb totes les informacions recollides, es van obtenir imatges de càmeres de la finca, imatges de càmeres ubicades a prop del lloc dels fets iimatges al carrer on viu actualment la persona que podria estar al darrera de l'incident. Tot plegat va permetre identificar plenament la persona que hauria col·locat l'artefacte i després hauria fugit ràpidament.

Tot i que la investigada va prendre totes les mesures de seguretat per no ser identificada els agents van poder verificar la seva presumpta autoria. La persona vestia amb un mono de color blau, amb un casc blanc amb dues línies de formes poligonals de color negre transversals i tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara. Portava una motxilla de color negra amb la butxaca posterior grisa ovalada.

Altres episodis d'assetjament

Fruit de les gestions d'investigació, els agents van tenir coneixement que la persona investigada havia intimidat en d'altres ocasions a uns dels veïns que vivien en un dels pisos del replà i els quals la investigada coneixia. En una ocasió hauria disparat amb una pistola de balins a la finestra d'aquestes persones, hauria participat en el llançament d'un líquid tòxic i irritant per sota de la porta dels veïns de les víctimes (en aquest cas no havia actuat ella directament i l'autor es va confondre de porta) i hauria trencat els vidres de la porta de l'entrada al bloc.

Els agents van detenir la persona investigada ahir al vespre al seu domicili on també van fer una entrada i escorcoll judicial. A l'interior de l'immoble van trobar roba i complements utilitzats per cometre els fets, una arma curta detonadora, una arma curta d'aire comprimit. productes químics compatibles amb els emprats per a la fabricació de l'explosiu (salfumant, alcohol de cremar i paper d'alumini), una garrafa de combustible, un ordinador portàtil, una tauleta i un telèfon mòbil.

La detinguda passarà a disposició judicial durant els propers dies.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 2 de març de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9457 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona una dona per col·locar un artefacte casolà que va explotar en el replà d'un bloc de pisos del districte de Sants- Montjuïc","published_date":"2023-03-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/e934e39f-e4cb-47b8-bca4-6244e86fe5fe.webp","id":"9457"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-02/9457-mossos-esquadra-detenen-barcelona-dona-col-locar-artefacte-casola-va-explotar-repla-bloc-pisos-districte-sants-montjuic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.