El Departament d'Acció Climàtica treballa en un inventari per a detectar els punts més afectats pels danys de conills a les infraestructures

Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica treballa en un inventari per a detectar els punts més afectats pels danys de conills a les infraestructures

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Avui ha mantingut reunions amb els representants de les infraestructures de reg i ferroviàries de les zones amb més densitats de conills a la plana de Lleida·Forma part del nou paquet de mesures d'aplicació immediata per a frenar la població de conills a Lleida

Representants del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han mantingut avui dues reunions per a coordinar l'aplicació del fosfur d'alumini, un producte que actualment es pot utilitzar només en infraestructures. L'objectiu d'aquestes trobades ha estat coordinar els protocols d'aplicació i consensuar i compartir amb els propietaris de les diferents infraestructures la situació actual.

Des del Departament també s'està treballant en un inventari que permeti identificar els principals punts de conflicte en el marc del Pla de Xoc que té en marxa per a les sobrepoblacions de conill. Tècnics del Departament estan planificant la revisió de diversos trams i talussos de carreteres que estan dins de l'àmbit de la propera Declaració d'emergència cinegètica, per a identificar les zones amb caus de conill. D'aquesta manera i d'acord amb els titulars de les infraestructures, aquesta informació servirà per a determinar els tractaments que siguin necessaris per a l'adequada conservació de les infraestructures. A més, aquests tractaments contribuiran a disminuir la densitat de conills en les zones afectades.


La primera reunió ha estat amb les Comunitats de Regants del Segarra-Garrigues, Algerri-Balaguer, Canals d'Urgell, i Canal de Pinyana. Els conills quan fan els seus caus i les galeries sota terra fan malbé els talussos que sostenen les infraestructures de reg i en poden arribar a ocasionar fins i tot el trencament. També posen en perill la impermeabilitat de les basses.

La segona reunió ha estat amb ADIF, propietària de la infraestructura ferroviària, i la societat de Caçadors de Juneda, l'Associació de caça d'Artesa de Lleida, i els ajuntaments de Les Borges Blanques, Vinaixa, l'Albi, i Puigverd de Lleida.

Recordem que de manera paral·lela el Departament va demanar als ministeris d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de Sanitat que autoritzin fer una prova pilot de l'ús de fosfur d'alumini en terrenys agrícoles (actualment prohibit per la legislació vigent) en una zona de Lleida.

Les reunions d'avui s'emmarquen en el nou paquet de mesures amb caràcter d'urgència i d'aplicació immediata per a controlar la sobrepoblació de conill a la Plana de Lleida. Aquestes noves accions han de permetre reduir el nombre d'exemplars que, segons els resultats dels últims censos realitzats el mes d'octubre, havia augmentat un 34% en un any.

Entre les noves mesures més destacades hi trobem equips propis per a capturar conills, la declaració de l'emergència cinegètica, i noves trampes que es van començar a provar ahir mateix a l'Estany d'Ivars i Vila-Sana.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9437 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica treballa en un inventari per a detectar els punts més afectats pels danys de conills a les infraestructures","published_date":"2023-03-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f7c14ee2-0485-404b-a9f7-c4b39f23299e.webp","id":"9437"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-01/9437-departament-accio-climatica-treballa-inventari-detectar-punts-mes-afectats-pels-danys-conills-infraestructures https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.