Una nova guia facilita als desenvolupadors l'aplicació de la privacitat des del disseny de productes i serveis, per ser més competitius

Imagen del artículo Una nova guia facilita als desenvolupadors l'aplicació de la privacitat des del disseny de productes i serveis, per ser més competitius

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha presentat 'La privacitat des del disseny i la privacitat per defecte. Guia per a desenvolupadors'. Es tracta d'un nou recurs adreçat a les persones que desenvolupen noves aplicacions i serveis TIC que inclouen el tractament de dades personals, per facilitar-los l'aplicació correcta dels requeriments legals sobre protecció de la privacitat. Durant l'acte de presentació, que ha tingut lloc a l'estand de l'APDCAT al 4YFN, en el marc del Mobile World Congress, Borràs ha destacat la feina intensa dels equips de l'Assessoria Jurídica i l'àrea TIC de l'APDCAT per dur a terme aquesta guia, així com la col·laboració d'entitats expertes com ara el Col·legi de Telecomunicacions de Catalunya, per a la seva configuració final.

Aplicar la protecció de dades des del disseny i per defecte és un requisit d'obligat compliment des que es va aprovar el Reglament general de protecció de dades. La primera implica que la persona o entitat que tracta les dades personals ha d'aplicar les mesures tècniques i organitzatives adequades (xifratge, anonimització, etc.) per garantir que es compleixi la norma, tant a l'hora de dissenyar els serveis i productes com a l'hora de tractar les dades.

D'altra banda, la protecció de dades per defecte preveu l'aplicació de les mesures tècniques i organitzatives adequades per garantir que, per defecte, només es tracten les dades personals necessàries per a cada finalitat específica, pel que fa a la quantitat de dades personals recollides, l'abast del tractament, el termini de conservació i l'accessibilitat de les dades.

A més de l'obligació legal, però, els productes i serveis respectuosos amb la privacitat aporten més valor afegit a l'empresa, perquè cobreixen una necessitat cada vegada més present entre les persones consumidores que prenen consciència dels riscos associats a un mal ús de la tecnologia. Així, es configura com un nou valor de marca que posiciona favorablement les entitats i empreses en el mercat i en millora la imatge i la reputació.

 

Un nou recurs disponible

La guia, que està disponible al web de l'APDCAT, aborda els rols vinculats a la protecció de dades des del disseny i per defecte i explica com les organitzacions i entitats que tracten dades personals han d'aplicar, de manera efectiva, aquest requeriment de la normativa de protecció de dades. I ho fa concretant els punts clau a tenir en compte en cada fase del desenvolupament d'un producte o servei:

  • Disseny
  • Desenvolupament i de proves
  • Recollida de les dades
  • Ús de les dades
  • Comunicació o divulgació de les dades 
  • Manteniment i conservació de les dades         

A més, concreta i explica mesures clau per protegir les dades personals, com ara el xifratge, l'anonimització de dades i les seves tècniques i riscos i la pseudonimització. Finalment, inclou recursos pràctics, com ara un esquema gràfic per a l'anàlisi prèvia i una llista de control per avaluar el grau d'adequació als requeriments de la norma del producte i servei a desenvolupar.

 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10898 {"title":"Una nova guia facilita als desenvolupadors l'aplicació de la privacitat des del disseny de productes i serveis, per ser més competitius","published_date":"2023-03-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/PRESENTACIO-GUIA-NP.png_1850630518.webp","id":"10898"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-01/10898-nova-guia-facilita-als-desenvolupadors-aplicacio-privacitat-des-disseny-productes-serveis-ser-mes-competitius https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.