El Departament de Cultura engega una campanya de promoció de la cultura popular i l'associacionisme cultural

Imagen del artículo El Departament de Cultura engega una campanya de promoció de la cultura popular i l'associacionisme cultural

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es tracta de la primera campanya institucional que té com a protagonista aquest sector cultural.Consellera Garriga: "En un món on és tan fàcil entretenir-nos individualment, les entitats i associacions de cultura popular ens tornen a les places, als carrers i als ateneus, i ens recorden com de feliços som quan fem cultura plegats".Aquest reconeixement es fa visible amb l'expressió 'Bravo!' i un aplaudiment per a tothom que fa cultura popular.


El Departament de Cultura engega avui la primera campanya de promoció de la cultura popular i l'associacionisme cultural. Els objectius estan centrats, principalment, en el reconeixement a la tasca duta a terme per les persones i les entitats del sector i en una crida a la ciutadania a participar-hi i implicar-s'hi. El missatge principal de la campanya és: "Bravo! per vosaltres, que feu cultura popular, que coneixeu gent, que compartiu, que gaudiu, que creixeu, que us il·lusioneu. Perquè a la cultura popular tothom suma."

En la campanya hi participen diverses personalitats que han tingut vinculació amb la cultura popular i les seves entitats: Lluís Homar (actor als Lluïsos d'Horta), Mercè Martínez (actriu i cantant), Biel Duran (casteller de Minyons de Terrassa), Mònica Usart (Colla de diables del Camell de Molins de Rei), Maria Boaubdellah (Seguici de la Festa Major de Banyoles) i Mariona Escoda (Coral Infantil Cors Alegres de Valls). La imatge de la campanya mostra l'aplaudiment que aquestes personalitats dediquen a tothom que fa cultura popular.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha volgut sumar-s'hi a aquesta campanya donant les gràcies a les persones que hi participen, cares conegudes i referents del món cultural que aplaudeixen a les persones que, de forma anònima, cada setmana assagen, es reuneixen i fan créixer la cultura de base, "que tant en transforma i tant ens enriqueix".

"En un món on és tan fàcil entretenir-nos individualment, les entitats i associacions de cultura popular ens tornen a les places, als carrers i als ateneus, i ens recorden com de feliços som quan fem cultura plegats", ha manifestat Garriga. "El sector de la cultura popular va patir especialment la pandèmia, per això com a Govern volem, per una banda, fer un reconeixement a totes les persones que ho esteu implicades, i per altra banda, animar a tota la ciutadania a apuntar-vos-hi", ha reblat.


Campanya 'Bravo' de suport a la Cultura Popular

La pandèmia ha afectat a tot el sector cultural i molt especialment al de la cultura popular i l'associacionisme cultural. Aquest factor va comportar una aturada completa en àmbits que implicaven actuacions amb públic o requerien reunir grups grans de persones per assajar o dur a terme les activitats. La campanya vol reconèixer la tasca duta a terme per les persones i les entitats del sector, alhora que es fa una crida a la participació i la implicació.

El reconeixement es manifesta de manera àmplia i genèrica amb un 'bravo' destinat a totes les persones que fan cultura popular. Però també amb diversos 'bravos' a les persones que participen en diferents àmbits, com el teatre popular, la música, la dansa tradicional, els castellers i falcons, les colles de gegants, bestiari i diables,o els ateneus i centres d'estudis.

La campanya es durà a terme a través de diversos mitjans de comunicació però sobretot a través de les pròpies entitats, tant a nivell de cartelleria com de xarxes socials.

La cultura popular és la cultura de base del país. És un element fonamental en la nostra societat, una eina de cohesió, d'inclusió i de benestar en la vida de les persones. La cultura popular, les seves entitats i activitats poden ser un excel·lent contrapunt en un context marcat per estils de vida i hàbits de consum cada cop més accelerats, més individualistes, més virtuals i més passius. La cultura popular i l'associacionisme cultural acullen, connecten, cohesionen, empoderen, aporten valor i milloren la vida de les persones. Potencien la creativitat, faciliten l'aprenentatge i proporcionen experiència en el lleure a qualsevol edat.

A Catalunya hi ha infinitat d'entitats que duen a terme una feina molt activa amb un calendari ple d'activitats. Aquesta campanya vol potenciar la visibilitat de la cultura popular i l'associacionisme cultural, la seva riquesa i la tasca de les entitats i, alhora, reforçar la seva imatge connectada a inquietuds i valors socials actuals. Al mateix temps convida a participar-hi, amb la voluntat d'ampliar els nombre de persones actives en els seus diferents àmbits. Més informació: cultura.gencat.cat/femculturapopular


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9383 {"title":"El Departament de Cultura engega una campanya de promoció de la cultura popular i l'associacionisme cultural","published_date":"2023-02-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/3233ceee-6681-4f96-be24-34cf686700a5.webp","id":"9383"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-27/9383-departament-cultura-engega-campanya-promocio-cultura-popular-associacionisme-cultural https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.