El Departament de Salut nomena Yolanda Lejardi com a directora del Pacte Nacional de Salut i Carme Planas com a directora de cures infermeres del sistema nacional de Salut

El Departament de Salut nomena Yolanda Lejardi directora del Pacte Nacional per la Salut. La fins ara gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) serà la responsable d'enfortir el consens entre els representants dels partits polítics, sindicats i agents socials i altres agents del sistema al voltant del Pacte Nacional de Salut, amb la definició de les bases per a la transforma del sistema nacional de Salut. El sistema de salut de Catalunya, és un bon sistema, però cal desplegar una sèrie de transformacions perquè ho pugui continuar sent durant molts anys. El consens al voltant dels aspectes essencials i les transformacions que s'han de dur a terme és necessari en tant que el sistema de salut és un element clau per a la cohesió social. El Pacte Nacional de Salut és una proposta directa del conseller per tal de consensuar els aspectes essencials del sistema i les transformacions que hem de dur a terme per blindar el sistema de salut des del finançament, el canvi de model i per abordar les accions necessàries des de la sostenibilitat.

Yolanda Lejardi és diplomada en infermeria el 1996, té el màster en Gestió i Serveis d'Infermeria (UB IL3), el màster en Gestió i Serveis d'Atenció Primària (IL3 UB), el postgrau en Infermeria a l'Atenció Primària (CADI) i ha estat professora associada d'infermeria per la Universitat de Barcelona fins al 2013.

Va iniciar la carrera assistencial l'any 1996 com a infermera hospitalària a la Fundació Hospital de Mollet i, posteriorment, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l'Institut Català de la Salut com a infermera familiar i comunitària assistencial i, posteriorment, en càrrecs de gestió en diferents centres de l'ICS de Barcelona ciutat i la Gerència Territorial Metropolitana Nord.

L'any 2016 va ser la coordinadora de la Secretaria d'Atenció Sanitària i Participació per elaborar i desplegar el Marc de participació ciutadana en salut. L'any 2018 va retornar a l'ICS com a directora d'Atenció Primària i a la Comunitat, càrrec que ostenta en l'actualitat. L'any 2020, en plena pandèmia, Lejardi també va assumir l'encàrrec puntual de la direcció i coordinació assistencial dels centres socials de caràcter residencial del Departament de Salut, que es trobaven greument afectats pels efectes de la COVID-19 fins a la implantació del pla específic per fer-hi front.

Carme Planas nova directora de cures infermeres

Així mateix, Salut nomena Carme Planas, doctora en infermeria, com a nova directora de cures infermeres del Sistema de Salut de Catalunya. Entre la seves tasques s'haurà de coordinar amb la Direcció General de Professionals per desplegar el paper de les infermeres al sistema i vetllar per desenvolupament del rol d'infermera en tots els nivells assistencials.

Carme Planas és diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona i Doctora en Ciències Infermeres. A més, compta amb el Màster Oficial en Lideratge i Gestió dels Serveis d'Infermeria. Actualment, és professora Doctora del Grau en Infermeria de l'Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.

Així mateix, ha exercit diferents posicions en el sector públic com a infermera assistencial en l'àmbit de les cures intensives i cures coronàries i en el sector residencial com a responsable higienicosanitària.

Ha estat membre del cos de Salut Pública al Departament de Salut com a coordinadora del Pla Estratègic de la Direcció General de Planificació i Recerca i membre del gabinet de presidènciade l'ICS, i integrant de la secretaria tècnica del Consell Assessor de Salut.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9326 {"title":"El Departament de Salut nomena Yolanda Lejardi com a directora del Pacte Nacional de Salut i Carme Planas com a directora de cures infermeres del sistema nacional de Salut","published_date":"2023-02-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9326"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-22/9326-departament-salut-nomena-yolanda-lejardi-directora-pacte-nacional-salut-carme-planas-directora-cures-infermeres-sistema-nacional-salut https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.