Els Agents Rurals denuncien una persona arran del presumpte enverinament de fauna domèstica a Olot

La investigació es va iniciar arran de la denúncia del cas d'un gos que havia ingerit veríLes tasques d'investigació continuen i s'han obert diligències prèvies al Jutjat d'Olot

El Cos d'Agents Rurals amb col·laboració amb la Policia Municipal d'Olot ha denunciat una persona arran d'un presumpte episodi d'enverinaments de fauna domèstica a la capital de la Garrotxa.

El Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d'Agents Rurals va iniciar la investigació arran de la denúncia per part d'un particular que va haver de tractar el seu gos que havia ingerit verí. El gos va ser tractat a nivell veterinari i es va recuperar. A la mateixa zona s'hi van detectar diversos gats presumptament també morts enverinats amb una substància amb una alta toxicitat.

Després d'una llarga investigació, es va procedir al registre d'una parcel·la propietat de la persona denunciada, amb col·laboració amb el Grup de Suport Caní (GEK9) d'Agents Rurals, on es va localitzar un pot d'un producte il·legal, que s'ha pogut comprovar que és el mateix verí detectat en dos dels gats trobats morts.

El producte localitzat a la propietat és un compost químic que pertany a la família dels carbamats, que s'utilitzava fonamentalment com insecticida i que és prohibit des de l'any 2007. Te una acció ràpida i agressiva, afecta al sistema nerviós, respiratori i digestiu. 

Durant l'entrada i registre, que es va fer amb col·laboració de la Policia Municipal d'Olot, també es van localitzar una arma llarga d'aire comprimit, una gàbia trampa que se sospita que s'usava per capturar gats, 12 ocells fringíl·lids, dels quals tres protegits. A banda del verí localitzat, a la propietat també hi havia un insecticida no permès. Els agents rurals van comissar tot el material i la persona també ha estat denunciada també per la seva tinença sense cap autorització ni documentació.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9316 {"title":"Els Agents Rurals denuncien una persona arran del presumpte enverinament de fauna domèstica a Olot","published_date":"2023-02-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9316"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-22/9316-agents-rurals-denuncien-persona-arran-presumpte-enverinament-fauna-domestica-olot https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.