El Govern aprova la modificació del decret que regula la segona activitat en el cos de Mossos d'Esquadra

Imagen del artículo El Govern aprova la modificació del decret que regula la segona activitat en el cos de Mossos d'Esquadra

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La norma elimina factors de diferenciació o discriminació que es donaven amb la regulació anterior i evitarà haver de perdre la condició de policia

El Govern ha aprovat avui la modificació del Decret que regulava la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de Mossos d'Esquadra per aconseguir la integració laboral dins el cos i eliminar els factors de diferenciació o discriminació que es donaven amb la regulació anterior.

El Decret 246/2008, de 16 de desembre, regulava les condicions i el procediment per fer efectiu el pas a la situació de segona activitat, partint de l'adaptació del lloc de treball i establia un règim especial en llocs de suport no policial per a les persones del cos que es trobessin en situació d'incapacitat permanent total. Aquesta regulació establia una distinció de situacions en funció del grau de disminució de les aptituds físiques o psíquiques (adaptació del lloc de treball, segona activitat i llocs de suport no policial per als casos d'incapacitat permanent total). El pas a la situació d'incapacitat permanent total comportava la impossibilitat de continuar fent tasques policials.

D'altra banda, l'aprovació del nou decret pretén resoldre la impossibilitat material d'identificar més llocs de treball amb aquestes funcions genèriques de suport no policials, incorporant el ventall de funcions de segona activitat que poden dur-se a terme en situació d'incapacitat permanent total, d'acord amb la capacitat laboral de la persona funcionària i la diversitat de funcions que es duen a terme al cos de Mossos d'Esquadra.

D'aquesta manera, la modificació preveu l'establiment dels ajustos necessaris quan es produeix una disminució de les aptituds psicofísiques, posant el focus en la tipologia de funcions que es poden dur a terme dins de l'organització policial sense haver de perdre necessàriament la condició de policia.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9300 {"title":"El Govern aprova la modificació del decret que regula la segona activitat en el cos de Mossos d'Esquadra","published_date":"2023-02-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/c4179338-23a6-410c-a8b8-f4ea85777429.webp","id":"9300"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-21/9300-govern-aprova-modificacio-decret-regula-segona-activitat-cos-mossos-esquadra https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.