El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei per a la reforma de la legislació sobre comerç

Imagen del artículo El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei per a la reforma de la legislació sobre comerç

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es vol adequar la llei general i el decret d'ordenació d'establiments a les noves realitats del sector per donar resposta als canvis dels hàbits de compra i de consum El nou text posa el focus en aspectes com les activitats promocionals, el malbaratament alimentari o la implantació dels petits comerços

El Govern ha aprovat avui la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei per a la reforma de la Llei 18/2017, d'1 d'agost, de comerç, serveis i fires, i del Decret llei 1/2009, de 22 de desembre, d'ordenació dels equipaments comercials. L'objectiu de la iniciativa és incidir sobre aspectes que afecten actualment el sector i donar resposta als canvis dels hàbits de compra i consum. D'aquesta forma es millorarà la competitivitat del sector, es clarificaran les regles del joc per a nous models de comerç i es minimitzaran les seves externalitats negatives.


Així, l'avantprojecte vol donar resposta, entre altres qüestions, a realitats com les afectacions en l'activitat promocional derivada de la rotació continuada de productes, el malbaratament o la dificultat d'implantar petits establiments en municipis de menys de 5.000 habitants.


En concret, els objectius d'aquesta adequació normativa són:


  1. Impulsar una visió comuna de les diferents activitats de promoció de vendes impulsades pels establiments comercials.


  1. Ajudar a donar sortida al volum de productes que, a conseqüència de la reducció del període de duració de les dues grans temporades anuals, no s'han pogut vendre i s'acumulen en els magatzems dels establiments.


  1. Resoldre els dubtes que genera entre els comerciants la realització de promocions adreçades a incentivar les vendes, especialment en aquells casos en què es permet realitzar promocions generalitzades.


  1. Reduir les obligacions o càrregues administratives innecessàries que només contribueixen a alentir la tramitació administrativa.


  1. Facilitar la implantació de petits comerços mitjançant instruments que flexibilitzin l'ordenació comercial, com les trames urbanes consolidades supramunicipals.


  1. Donar consistència als criteris de localització i ordenació de l'ús comercial, i eliminar els dubtes interpretatius de la regulació actual.


  1. Simplificar l'acreditació dels requisits exigits per a implantacions comercials fora de les trames urbanes consolidades, en continuïtat amb el teixit residencial, agilitzar la tramitació administrativa, i adequar la configuració dels projectes comercials a les característiques específiques de l'emplaçament.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9298 {"title":"El Govern aprova la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei per a la reforma de la legislació sobre comerç","published_date":"2023-02-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4a7f449c-6c1e-4dc1-b237-615131eb2123.webp","id":"9298"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-21/9298-govern-aprova-memoria-preliminar-avantprojecte-llei-reforma-legislacio-comerc https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.