L'Spotify Camp Nou s'integrarà al sistema Kuppel de protecció de l'espai aeri contra l'ús irregular de drons

Imagen del artículo L'Spotify Camp Nou s'integrarà al sistema Kuppel de protecció de l'espai aeri contra l'ús irregular de drons

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, han anunciat avui la integració de l'Spotify Camp Nou al sistema Kupple de protecció de l'espai aeri contra l'ús irregular de drons.

La instal·lació d'aquí unes setmanes de sensors situats a l'Spotify Camp Nou permetrà reforçar la seguretat i la protecció aèria tant de l'estadi com d'infraestructures i equipaments rellevants de la zona sud de la ciutat. Amb aquest nou equip es protegirà tot el perímetre de l'Spotify Camp Nou a més d'un radi de dos quilòmetres.

El conseller Elena ha recordat que el sistema Kuppel ja garanteix la seguretat de la ciutat de Barcelona, de l'aeroport d'El Prat i el complex petroquímic de Tarragona. Elena ha subratllat la importància d'integrar el Camp Nou al sistema i ha assegurat que "fer-ho al Camp Nou és l'expressió de la implicació de Mossos d'Esquadra amb la seguretat del país".

Elena ha subratllat la importància que des del cos de Mossos d'Esquadra té l'Àrea Central de Mitjans Aeris com a exemple de "l'evolució del cos que aposta per una major tecnificació per garantir més seguretat al nostre país".

Per la seva part, el president del Barça, Joan Laporta, ha ressaltat que "ens sentim molt honorats" i ha destacat que "la cooperació entre el FC Barcelona i Mossos d'Esquadra ve de lluny i és una relació de confiança que ha garantit que socis, sòcies, aficionats i aficionades tinguin garantida la seva seguretat a les nostres instal·lacions".

El sistema Kuppel, capdavanter en la protecció de l'espai aeri

El sistema Kuppel està format per sensors i càmeres d'alta definició que permeten als Mossos d'Esquadra localitzar i identificar de manera fiable aeronaus no tripulades que sobrevolen l'espai públic i, en cas que representin una amenaça per a la seguretat pública, donar una resposta ràpida.

El tret de sortida va donar-se durant l'estiu de 2020 quan el Departament d'Interior, a través de la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya, va posar en marxa una xarxa de detecció de drons que ha permès a la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra reforçar la seguretat ciutadana a partir del control de la superfície aèria de la capital catalana i de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, així com del complex petroquímic del Tarragonès.

Barcelona va convertir-se en la primera ciutat europea a aplicar aquesta tecnologia per garantir la seguretat ciutadana. La Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra va recórrer a aquesta tecnologia responent com a policia integral de Catalunya a la necessitat de garantir la seguretat de la ciutadania també des de l'aire.

L'Àrea Central de Mitjans Aeris de Mossos és l'encarregada de liderar aquest sistema que permet tenir coneixement dels drons que estan volant pel territori català en un moment determinat i en cas de necessitat donar una resposta si representen una amenaça per la seguretat pública. Està integrat per diversos subsistemes que permeten obtenir informació dels drons que volen al territori, alertant al moment de l'amenaça. A més, permet accedir a dades del vol del dron (mai dades de caràcter personal) que inclouen el lloc d'enlairament, alçada, recorregut, marca i model, entre d'altres.

Un sistema integral per a tot Catalunya

El Kuppel és un sistema integral per a tot Catalunya. Actualment, la zona de la capital catalana i de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat es troba cobert per antenes fixes, però el cos de Mossos d'Esquadra també disposa d'equips portàtils que es poden desplegar de manera ràpida a qualsevol punt del territori en cas de necessitat. A més, també disposa d'inhibidors que permeten neutralitzar el dron allunyant-lo de la zona si es considera una amenaça.

Aquesta xarxa localitza i identifica de manera fiable aeronaus no tripulades que estan operant en zones d'exclusió aèria. La combinació amb el sistema de càmeres i sensors permet fer un seguiment del vol dels drons i monitoritzar-los en tot moment. Les funcions d'aquesta infraestructura en els entorns on està desplegada és:

●Detecció de l'aparell no tripulat a la superfície aèria

●Geolocalització dels aparells no tripulats i del comandament

●Seguiment i enregistrament de les trajectòries del vol

●A Barcelona, visualització en ple vol de l'aparell

●Inhibició, només en aquelles situacions de risc associat a esdeveniments puntuals

Durant l'any 2022 el sistema Kuppel va rebre unes 13.000 lectures dels diferents subsistemes, que representen una mitjana de 35 vols diaris a la ciutat de Barcelona. La gran majoria de vols d'aeronaus no tripulades es produeixen a les zones turístiques de la ciutat.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9294 {"title":"L'Spotify Camp Nou s'integrarà al sistema Kuppel de protecció de l'espai aeri contra l'ús irregular de drons","published_date":"2023-02-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/c2da8488-fcac-4a5f-8208-8de3bf78cafd.webp","id":"9294"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-21/9294-spotify-camp-nou-integrara-sistema-kuppel-proteccio-espai-aeri-us-irregular-drons https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.