Empresa i Treball destina 7,1M€ a la nova convocatòria d''Ocupació + Transformació' per a treballadors autònoms, microempreses i cooperatives

Imagen del artículo Empresa i Treball destina 7,1M€ a la nova convocatòria  d''Ocupació + Transformació' per a treballadors autònoms, microempreses i cooperatives

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'import de l'ajut és de 5.000 euros i està dirigit a autònoms, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariadesL'objectiu és el manteniment de tota l'ocupació durant un mínim de sis mesos i la realització d'una acció formativa per facilitar la transició cap a l'economia verda o digitalLes sol·licituds es poden realitzar des d'avui i fins al dia 28 de febrer a les 15 hores

El Departament d'Empresa i Treball ha obert avui una nova convocatòria del programa d'ajuts "Ocupació + Transformació", dirigit a persones treballadores autònomes, microempreses i cooperatives amb l'objectiu d'oferir-los suport per al manteniment de l'ocupació -amb la compensació d'una part dels costos salarials- i facilitar la seva digitalització o transició cap a l'economia verda. El pressupost d'aquesta convocatòria és de 7,1 milions d'euros, finançada amb fons MRR (REACT-EU).

Les sol·licituds es poden realitzar des d'avui i fins al dia 28 de febrer a les 15 hores, només a través d'un d'aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat ó tramits.gencat.cat.

Per mitjà del programa "Ocupació + Transformació", el Departament oferirà un ajut de 5.000 euros a autònoms, microempreses i cooperatives que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades (o sòcies treballadores) amb el compromís de mantenir tots els llocs de treball durant un mínim de sis mesos des de la sol·licitud de la subvenció. A més, l'entitat haurà de dur a terme en el termini de sis mesos des de la recepció de l'ajut una actuació formativa que faciliti la transició de la seva activitat productiva cap a l'economia verda o l'economia digital.

Poden sol·licitar l'ajut del programa "Ocupació + Transformació":

  1. Les persones treballadores autònomes i les microempreses, sigui quina sigui la seva forma jurídica, incloses les comunitats de béns, les associacions i fundacions amb activitat econòmica, que tinguin entre 1 i 5 persones treballadores assalariades en el moment de sol·licitar l'ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l'any 2021 no sigui superior a 2 milions d'euros.
  2. Les cooperatives i les societats laborals que tinguin fins a 5 persones sòcies treballadores en el moment de sol·licitar l'ajut, que tinguin almenys un centre de treball a Catalunya i que el volum de negoci anual de l'any 2021 no sigui superior a 2 milions d'euros. En el cas de les cooperatives, han d'haver optat per la modalitat d'assimilats a persones treballadores per compte d'altri, als efectes de la Seguretat Social.
  3. En tots els casos, la data d'inici de l'activitat ha de ser anterior o igual a l'1 de desembre de 2021.

Les persones i entitats que van rebre la subvenció l'any 2022 no podran ser beneficiàries de la convocatòria d'aquest any.

Les entitats beneficiàries de l'ajut es comprometen a:

  1. El manteniment de l'ocupació de totes les persones treballadores assalariades en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya durant un període mínim de sis mesos des del moment en què sol·licita l'ajut.
  2. En el cas de les cooperatives o societats laborals, han de mantenir durant el mateix termini totes les persones sòcies treballadores que estiguin en alta en el centre o centres de treball ubicat/s a Catalunya a comptar des del dia en què sol·liciten l'ajut.
  3. La persona física o jurídica beneficiària ha de dur a terme una actuació que contribueixi a la transició de la seva activitat cap a una economia verda o que contribueixi a la seva transformació digital, en funció de la línia d'ajut sol·licitada, que s'haurà de realitzar en el termini de 6 mesos a comptar des de l'endemà de la notificació de l'atorgament de l'ajut.

L'acció de recolzament per iniciar la transformació cap a l'economia verda o la transformació digital consistirà en la participació en formacions finançades amb fons públics, formació bonificada o programada per les empreses, o formació privada. El sumatori de l'acció o accions formatives a realitzar ha de tenir una durada mínima de 10 hores.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9281 {"title":"Empresa i Treball destina 7,1M€ a la nova convocatòria d''Ocupació + Transformació' per a treballadors autònoms, microempreses i cooperatives","published_date":"2023-02-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4940ae72-cda8-437c-bd53-2f10b61ce486.webp","id":"9281"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-20/9281-empresa-treball-destina-7-1m-nova-convocatoria-ocupacio-transformacio-treballadors-autonoms-microempreses-cooperatives https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.