El conseller Balcells anuncia tres nous centres d'atenció primària a Terrassa

Imagen del artículo El conseller Balcells anuncia tres nous centres d'atenció primària a Terrassa

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Es construirà un CUAP i un CAP al carrer Pau Marçal i el nou CAP Terrassa Nord a l'avinguda BéjarSalut també proposa canviar l'atenció especialitzada del CAP Can Roca i derivar els pacients a l'Hospital de Terrassa

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha fet aquest matí la seva primera visita institucional a Terrassa i ha anunciat un pacte de salut amb l'Ajuntament, que inclou la construcció de tres nous equipaments d'atenció primària a la ciutat.

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) s'ubicarà al carrer Pau Marçal, a l'alçada de la plaça dels Països Catalans, en un tros del solar que avui s'usa com a aparcament de la Universitat Politècnica de Catalunya. El terreny ha estat cedit per l'Ajuntament, que iniciarà aviat els tràmits per a l'adaptació d'usos. En aquest mateix solar s'hi construirà també un nou CAP per esponjar el CAP Sant Llàtzer i el CAP Terrassa Est. El nou CAP, adossat al CUAP, significarà la creació d'una nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) a la ciutat.

El conseller Balcells també ha explicat que el nou CAP Terrassa Nord -que substituirà l'actual- s'ubicarà a l'avinguda Béjar, en un solar cedit per l'Ajuntament que fa cantonada amb el carrer Provença, a tocar del futur Parc de la República.

"La construcció del CUAP i els dos nous CAP significaran una millora molt important en equipaments i en l'abordatge de la salut a Terrassa", ha assegurat el conseller. I ha explicat que totes les actuacions previstes estan pressupostades i tenen un calendari que passa, en primer lloc, per la cessió dels terrenys i la redacció dels plans funcionals.

Canvi en l'atenció especialitzada del CAP Can Roca

En la seva estada a Terrassa, Balcells ha volgut conèixer les noves instal·lacions del CAP Can Roca, obert el mes d'octubre, i ha anunciat una modificació important en el circuit de derivació de pacients.

Si fins ara els usuaris d'aquest CAP que necessitaven una atenció especialitzada se'ls visitava a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, en endavant aniran a l'Hospital de Terrassa. Amb aquest canvi, l'atenció primària i l'atenció especialitzada d'aquests pacients seran gestionades per una mateixa entitat: el Consorci Sanitari de Terrassa, format per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Terrassa.

"El canvi es fa per coherència assistencial i racionalitat de recursos" -ha explicat el conseller-. "No té res a veure amb la dialèctica al voltant de sanitat pública i sanitat privada. La sanitat pública és tota la sanitat que es dona a Terrassa, sigui quina sigui l'entitat que la dona".

L'avantatge principal del nou circuit és que en tractar-se d'un proveïdor únic s'assegura la continuïtat i el seguiment del pacient durant tot el seu procés assistencial. També comporta millores per als professionals de l'atenció primària -que podran fer rotacions en unitats especialitzades hospitalàries-, i es fomenta la retenció de talent.

El CAP Can Roca és un edifici de nova construcció que dona servei a la zona nord de Terrassa. Des de la posada en marxa ha atès 50.700 visites. Compta amb una plantilla de gairebé 70 persones. El centre va ser construït en terrenys cedits per l'Ajuntament de Terrassa, amb un pressupost de més de 4,2 milions d'euros finançats pel Servei Català de la Salut.

En el marc de la visita a Can Roca, el conseller Balcells, acompanyat de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'han reunit amb entitats veïnals i agents socials i els han explicat els principals projectes que posarà en marxa el departament de Salut a la ciutat.

Després, el titular de Salut s'ha dirigit a l'Hospital de Terrassa per inaugurar les reformes efectuades a la quarta planta, que es recupera per a l'activitat assistencial. També ha fet una trobada amb professionals del centre.

La quarta planta de l'Hospital de Terrassa

Les obres efectuades a la quarta planta de l'Hospital de Terrassa permeten guanyar 30 llits d'hospitalització, repartits en 4 habitacions individuals i 13 habitacions dobles. La planta està preparada per pacients amb malalties infeccioses de qualsevol especialitat, que requereixin aïllament. Les habitacions estan equipades amb sistemes de pressió negativa.

La superfície total construïda és de 1.202 m². L'obra ha estat finançada amb una aportació del Servei Català de la Salut de 3.334.731 €.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9264 {"title":"El conseller Balcells anuncia tres nous centres d'atenció primària a Terrassa","published_date":"2023-02-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/1fdda440-8d52-4aaf-865e-b1d34d9d00d2.webp","id":"9264"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-17/9264-conseller-balcells-anuncia-tres-nous-centres-atencio-primaria-terrassa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.