S'adhereixen les primeres empreses a la Carta Europea de Turisme Sostenible de l'àrea del Parc Natural de la Serra de Montsant

Imagen del artículo S'adhereixen les primeres empreses a la Carta Europea de Turisme Sostenible de l'àrea del Parc Natural de la Serra de Montsant

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Aquesta acreditació reforça i millora l'estreta cooperació i col·laboració entre el Parc Natural i el sector turístic privat de la comarca

Aquesta setmana s'han lliurat les primeres acreditacions d'empreses de la comarca del Priorat que s'han adherit a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) de l'àrea d'influència del Parc Natural de la Serra de Montsant. Han estat un total de sis empreses turístiques: Entrecamins (empresa d'activitats), Guies de Muntanya-Ricard Fernández (empresa d'activitats), restaurant La Morera (restauració), Refugi La Morera (allotjament i empresa d'activitats), Celler Masroig (enoturisme) i Vinícola del Priorat (enoturisme). També ha rebut aquesta acreditació l'Oficina de Turisme del Priorat del Consell Comarcal.

La Carta és una iniciativa de la Federació EUROPARC que agrupa professionals i entitats gestores d'espais naturals d'una quarantena de països europeus. Es tracta en una metodologia de treball, una eina de planificació i gestió en què un espai natural protegit i els agents turístics públics i privats del territori treballen plegats per planificar i garantir un futur viable i saludable per a les persones i per al seu entorn.

El procés d'adhesió de les empreses a la CETS és voluntari i per accedir-hi les empreses han de complir les condicions d'acreditació bàsiques fixades pel Parc Natural i per EUROPARC. Així mateix, han de definir un programa d'actuacions a tres anys vista que tingui com a eix central l'aposta pel turisme sostenible. En aquest sentit, es marquen com a principals prioritats: mantenir una estreta col·laboració amb el Parc Natural de la Serra de Montsant, millorar el comportament ambiental de l'establiment o activitat turística i donar suport al desenvolupament local i la conservació del territori.

D'altra banda, atès que la CETS també ha estat assumida pel conjunt de la comarca del Priorat, el seu seguiment i coordinació es fa amb la col·laboració del Consell Comarcal. Ambdues institucions, també han adquirit compromisos envers les empreses com ara promoure-les turísticament i fomentar la seva formació.

El Parc Natural de la Serra de Montsant va obtenir el reconeixement de la Carta Europea de Turisme Sostenible el 2016 i l'any passat en va obtenir la renovació pels propers cinc anys. Des de la seva obtenció, el Parc ha estat treballant conjuntament i en cooperació amb agents i administracions turístiques de la comarca per a la implantació d'un model de gestió turística sostenible. L'any 2022 es va poder iniciar la fase 2 per la qual es distingeix a aquelles empreses turístiques que més i millor s'esforcen per fer sostenible la seva activitat i col·laborar amb els gestors de l'espai, procés a través del qual s'han acreditat aquestes primeres set empreses i organitzacions.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9254 {"title":"S'adhereixen les primeres empreses a la Carta Europea de Turisme Sostenible de l'àrea del Parc Natural de la Serra de Montsant","published_date":"2023-02-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b7a4b621-4ffc-4582-bad5-5dbb659af2f7.webp","id":"9254"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-17/9254-adhereixen-primeres-empreses-carta-europea-turisme-sostenible-area-parc-natural-serra-montsant https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.