El Departament de Cultura destina 3,9 milions al doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules i sèries

Imagen del artículo El Departament de Cultura destina 3,9 milions al doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules i sèries

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Del 16 de febrer al 30 d'octubre les empreses distribuïdores i els estudis de doblatge poden sol·licitar ajuts per al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges i sèriesL'any 2022, es va subvencionar el doblatge i/o la subtitulació al català de 278 produccions

El Departament de Cultura, a través de la Secretaria de Política Lingüística, obre la línia d'ajuts a empreses distribuïdores i a estudis de doblatge per fer créixer l'oferta de continguts audiovisuals doblats i subtitulats en català en plataformes de vídeo a la carta, Blu-ray i DVD.

Les sol·licituds es poden presentar a partir de les 9 hores del 16 de febrer fins a les 14 hores del 30 d'octubre. Aquesta línia d'ajuts té enguany una dotació pressupostària inicial de 3.900.000 euros, un 44% més que la dotació inicial del 2022, que va ser de 2.700.000 euros.

A través d'aquesta línia, l'any 2022, Política Lingüística va subvencionar el doblatge i/o la subtitulació de 278 produccions, comptant 264 pel·lícules i 14 temporades de sèries. Totes aquestes produccions es poden veure, ja ara o properament, en plataformes digitals de cinema i algunes, en format físic de DVD i Blu-ray.

Pel que fa a les versions de les pel·lícules, se'n van doblar i subtitular en català 182, se'n van doblar 70 i se'n van subtitular 12. Pel que fa les temporades de sèries, se'n van doblar i subtitular en català 4, se'n van doblar 7 i se'n van subtitular 3.

Entre els llargmetratges subvencionats hi ha títols com ara Red, Ninjababy, Detectiu Conan: la família Alibi, Moonfall, Fantasies d'un escriptor, Rien à foutre, Boiling Pointo Copshop. Quant a les sèries, destaquen les dues primeres temporades d'In my skin o la segona temporada de Crònica de la restauració d'un regne.

Aquesta convocatòria de subvenció s'inscriu en les actuacions de la Secretaria de Política Lingüística per promoure l'oferta i el consum de cinema en català, com l'acord anual des de l'any 2014 amb Movistar+ per a la subtitulació de pel·lícules i sèries, el suport al català en el doblatge i la subtitulació d'estrenes en sala o el suport a la subtitulació de festivals.

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector, incloent-hi les plataformes audiovisuals. Les línies d'actuació d'aquesta aposta estratègica es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Es poden consultar les pel·lícules que s'han doblat i subtitulat en català amb el suport de Política Lingüística des de 2013 a la base de dades de Cinema en català. També es pot conèixer l'oferta del cinema en català a través de la cartellera i els comptes de Facebook i Twitter de Cinema en català

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9245 {"title":"El Departament de Cultura destina 3,9 milions al doblatge i la subtitulació en català de pel·lícules i sèries","published_date":"2023-02-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/aabffd6e-d587-4182-8ad0-9520f0dc8697.webp","id":"9245"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-16/9245-departament-cultura-destina-3-9-milions-doblatge-subtitulacio-catala-pel-licules-series https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.