Territori inicia les obres d'una nova via per a ciclistes i vianants a Reus paral·lela a la TV-3141

Imagen del artículo Territori inicia les obres d'una nova via per a ciclistes i vianants a Reus paral·lela a la TV-3141

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El vial, de més de 6,5 quilòmetres de longitud, discorrerà des de la T-11 a Reus fins a Cambrils i comportarà una inversió total de 6 MEUR
  2. Els treballs dels dos primers trams començaran el mes que ve i els del tercer es licitaran aquesta primavera

El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha anunciat que el mes que ve el Departament iniciarà les obres per a configurar una via per a ciclistes i vianants en paral·lel a la carretera TV-3141, des de la T-11 a Reus fins a Cambrils. En concret, començaran els treballs corresponents als dos primers trams d'aquest itinerari, des de la T-11 fins a les urbanitzacions de Blancafort i d'Aigüesverds, a Reus, i aquesta primavera es licitaran els del tercer tram, fins a Cambrils. Aquesta actuació, amb una inversió conjunta de 6 MEUR, facilitarà la mobilitat activa, tant en els desplaçaments quotidians com turístics i d'oci i s'emmarca en l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 i en les polítiques de descarbonització de la mobilitat que està desplegant el Govern. Compten amb finançament europeu, com a part de la resposta de la UE a la pandèmia de COVID-19.


"Compartim amb l'Ajuntament de Reus l'objectiu d'integrar en la mobilitat de la ciutat, i del país, vies segures tant per a bicicletes com per a vianants", ha posat de relleu el conseller de Territori. "Amb aquesta intervenció facilitem que el puguin fer més desplaçaments i més segurs entre Reus i aquestes dues urbanitzacions i també en el tram fins a Cambrils", ha assenyalat.


Fernàndez i Olivares ha emmarcat aquesta actuació en la política global del Govern de promoure una mobilitat descarbonitzada i activa, en condicions de seguretat. "Reus és un dels exemples de com ha de transformar-se la xarxa viària per a millorar la mobilitat i adequar-la a la realitat que vivim, que necessita reduir emissions; necessitem vies segures perquè les persones les puguin utilitzar, davant del transport privat", ha conclòs.


En total, l'itinerari tindrà 6,7 quilòmetres de longitud. El primer tram de la via per a ciclistes i vianants paral·lela a la TV-3141 (carretera de la Misericòrdia) discorre entre l'enllaç de la T-11 i la urbanització de Blancafort. L'obra té un pressupost d'1,1 MEUR i un termini de cinc mesos i s'executarà mitjançant un conveni de col·laboració pel qual el Departament de Territori aporta el 59% i l'Ajuntament, el 41%. Aquest primer tram tindrà uns 500 metres de longitud. A més de la construcció de la via, l'obra inclourà la millora del drenatge de la carretera al costat nord de la TV-3141. Un cop construït el nou vial, l'administració municipal n'assumirà la titularitat.


L'altre tram que es construirà dona continuïtat a l'anterior fins a la urbanització d'Aigüesverds, amb una longitud d'1,8 quilòmetres. Les obres tenen un pressupost d'1,9 MEUR i un termini de 10 mesos.


Finalment, Territori ha impulsat les obres per a completar l'itinerari des de la urbanització d'Aigüesverds de Reus fins a Cambrils, amb un tram de 4,4 quilòmetres. L'obra compta amb una inversió prevista de 3 MEUR i s'iniciarà el 2024.


Estratègia Catalana de la Bicicleta


L'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 aprovada pel Govern de la Generalitat proposa actuacions com garantir la ciclabilitat a totes les àrees urbanes de forma contínua i connectada; promoure una circulació de bicicletes segura, confortable i directa; interconnectar les àrees urbanes i d'activitat econòmica situades a l'entorn dels 10 quilòmetres; i impulsar la intermodalitat bicicleta-transport públic.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9235 {"title":"Territori inicia les obres d'una nova via per a ciclistes i vianants a Reus paral·lela a la TV-3141","published_date":"2023-02-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/730bac10-a28b-4460-855f-1010250b43aa.webp","id":"9235"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-16/9235-territori-inicia-obres-nova-via-ciclistes-vianants-reus-paral-lela-tv-3141 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.