Els Mossos d'Esquadra detenen un home i recuperen uns 50 ordinadors i tauletes després que una víctima alertés d'un domicili convertit en un punt de receptació a Sants-Montjuïc

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen un home i recuperen uns 50 ordinadors i tauletes després que una víctima alertés d'un domicili convertit en un punt de receptació a Sants-Montjuïc

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La víctima va aportar el posicionament d'un dispositiu GPS d'una motxilla sostreta en un robatori que va patir en una àrea de descans de l'AP-7 i on la ubicació coincidia exactament amb el domicili del detingutLes comprovacions i gestions policials van permetre relacionar diversos objectes localitzats amb origen delictiu, la gran majoria entorn de les àrees de descans de la xarxa viària catalana. En total, s'han recuperat objectes per valor de 40.000 eurosL'home, que va quedar en llibertat, tenia antecedents previs per delictes similars

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona van detenir, el 10 de febrer, un home de 32 anys com a presumpte autor d'un delicte de receptació, de furts, robatoris d'ordinadors i dispositius electrònics. El detingut ja tenia antecedents policials previs per delictes de receptació i apropiació indeguda.

Els fets es remunten al 9 de febrer d'enguany després que un home va ser víctima d'un furt a l'autopista AP-7, a l'altura de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès). Mentre feia una parada per menjar en una àrea de descans va observar com un vehicle es va apropar al seu cotxe, tot i que en aquell moment no li va donar importància. L'endemà es va adonar que li havien sostret una motxilla amb dues tauletes d'un valor superior a 3.000 euros.

La víctima va fer comprovacions amb un dispositiu GPS que tenia a l'interior de la motxilla i que la situava en un domicili al barri d'Hostafrancs de Barcelona. L'home es va dirigir al domicili i va fer activar l'alarma del dispositiu de rastreig, fet que li va permetre ubicar amb precisió l'immoble on eren els efectes presumptament sostrets. Posteriorment, l'home va alertar els Mossos d'Esquadra perquè s'adrecessin a l'immoble.

Una vegada al pis, dues persones que vivien al domicili hi van facilitar l'accés als agents. Es dona la circumstància que va aparèixer un tercer ocupant de l'immoble que va mostrar la seva negativa a col·laborar amb la policia i que s'accedís a la seva estança per fer comprovacions. De fet, es va intentar desempallegar-se del dispositiu localitzador que sonava. Amb tots aquests indicis els agents van detenir un home com a presumpte autor de la sostracció de les tauletes i posterior receptació.

Hores més tard, i després de sol·licitar-ho a l'autoritat judicial els investigadors van realitzar una entrada i perquisició a l'habitació del detingut on van trobar un total de 46 ordinadors i tauletes, una càmera fotogràfica i un telèfon mòbil, valorats en 40.000 euros, aproximadament. Posteriorment, van iniciar una sèrie de comprovacions i gestions policials que van permetre relacionar diversos objectes localitzats que procedien de delictes, la gran majoria entorn de les àrees de descans de la xarxa viària catalana.

Lamentablement, les dues tauletes de la víctima que va permetre la localització del presumpte receptador no es van trobar entre els objectes recuperats i els investigadors treballen amb la hipòtesi que, donat el seu valor, es van vendre ràpidament al mercat il·lícit.

Els Mossos continuen treballant per relacionar els efectes sostrets amb objectes denunciats prèviament i així retornar-los als legítims propietaris.

El detingut va passar a disposició judicial aquest diumenge i va quedar en llibertat.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 15 de febrer de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9192 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen un home i recuperen uns 50 ordinadors i tauletes després que una víctima alertés d'un domicili convertit en un punt de receptació a Sants-Montjuïc","published_date":"2023-02-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/4991c6be-99ee-457f-a6fa-75491439943d.webp","id":"9192"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-02-15/9192-mossos-esquadra-detenen-home-recuperen-uns-50-ordinadors-tauletes-despres-victima-alertes-domicili-convertit-punt-receptacio-sants-montjuic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.